Hansainvest Real Assets koopt PM2 logistieke portefeuille in Rotterdam-Maasvlakte en Moerdijk

0

HANSAINVEST Real Assets heeft de PM² logistieke portefeuille gekocht. De portefeuille bestaat uit 2 objecten met in totaal 70.000 m² logistieke ruimte op toplocaties in Nederland. De totale beleggingswaarde van beide objecten is circa EUR 60 miljoen. De verkoper is Dudok Logistiek Vastgoed, onderdeel van de Dudok Groep in Dordrecht. Dudok Logistiek Vastgoed is geadviseerd door Cushman & Wakefield, Schaap Advocaten Notarissen en EY. HANSAINVEST Real Assets is geadviseerd door TLF real estate, Baker & McKenzie en Antea Group.

Port of Moerdijk
Het eerste object in de portefeuille, bestaande uit twee logistieke hallen, wordt langdurig verhuurd aan een gerenommeerd Duits bedrijf na een volledige renovatie. Het object ligt in het grootste individuele logistieke park van Nederland en heeft uitstekende verbindingen met alle relevante transportroutes.

Rotterdam Maasvlakte
Het tweede object ligt op het logistieke park Maasvlakte II, een van de vier bekende logistieke deelmarkten van Rotterdam. Het logistieke complex is voltooid in oktober 2018, bestaat uit vier secties en zal worden uitgerust met zonnepanelen. De eerste langlopende huurovereenkomst is al gesloten.

Nicholas Brinckmann, Bestuursvoorzitter van HANSAINVEST Real Assets, zegt over deze transactie: “Nederland staat op de tweede plaats wat betreft wereldwijde logistieke prestaties en onderscheidt zich door de geografische ligging als ideale hub voor alle bedrijven die naar Europa exporteren. Daarnaast verwachten we dat de logistieke markt verder zal groeien en daardoor de vraag naar ruimte in deze sector verder zal toenemen.”

 

http://www.cushmanwakefield.nl/nl-nl/news/2018/11/hansainvest-real-assets-koopt-pm2-logistieke-portefeuille-in-rotterdam-maasvlakte-en-moerdijk

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?