Betaalbare nieuwe huurwoningen in Steenwijk-West

0

Donderdagavond 1 november zijn omwonenden en belangstellenden geïnformeerd over de nieuwbouwplannen aan de van Speykstraat, de Piet Heinstraat en de Vondelstraat in Steenwijk-West. Woonconcept gaat 19 betaalbare eengezinswoningen bouwen op de plek waar begin dit jaar verouderde woningen zijn gesloopt. Met deze nieuwe sociale huurwoningen zorgt Woonconcept ervoor dat huurders in Steenwijk kunnen vertrouwen op een toekomstbestendige en comfortabele woning.

Toekomstbestendige woningen
“De nieuw te bouwen woningen worden gebouwd op een manier dat ze energieneutraal zijn. Dit betekent een goed geïsoleerde woning en onder andere zonnepanelen op het dak, die een groot deel van de benodigde energie zelf opwekken. Hierdoor zijn de woningen niet alleen op het gebied van comfort klaar voor de toekomst, ze blijven door de lage energiekosten ook betaalbaar” aldus Fokke de Vries, projectleider bij Woonconcept.

Samen met bewoners
“We begrijpen dat een nieuwbouwproject grote impact heeft op omwonenden. De overlast die bouwen met zich meebrengt kunnen we helaas niet helemaal wegnemen. Maar door in gesprek te gaan met omwonenden en de verwachtingen en plannen af te stemmen, hopen we gezamenlijk een mooi project neer te zetten”, zegt Fokke de Vries.

Naast de 19 sociale huurwoningen worden er binnen dit plan 8 koopwoningen gebouwd. De verwachting is dat er in december gestart wordt met de bouwvoorbereidingen om vervolgens in januari te kunnen bouwen. De oplevering zal eind 2019 plaatsvinden.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/56829e1b72b6b16c/original/2018-11-02-Persbericht-Betaalbare-nieuwe-huurwoningen-in-Steenwijk-West.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?