Built to Build en Urban Interest nemen Winkelcentrum ‘The Wall’ in Utrecht/Leidsche Rijn over van Propertize

0

Winkelcentrum The Wall Utrecht, ooit gebouwd als geluidsmuur en vooruitstrevend winkelcentrum tussen de drukke snelweg A2 en het nieuwe stadshart Leidsche Rijn, is in andere handen overgegaan. De private vastgoedbeleggers en ontwikkelaars Built to Build Real Estate en Urban Interest hebben The Wall overgenomen van Propertize (het voormalige SNS Property Finance), de Nederlandse asset manager van Lone Star. BNP Parisbas heeft bij de overname bemiddeld. De betrokken partijen doen geen verdere mededeling over de prijs.

The Wall – met 62.000 vierkante meter aan verhuurbaar retail-, leisure- en horecaoppervlak één van de grotere winkelcentra in Nederland – is ontwikkeld door Burgfonds en opende in 2009 zijn deuren. Onder meer als gevolg van de economische- en vastgoedcrisis, eind vorig decennium, heeft het winkelcentrum nooit de tijd en aandacht gekregen, die nodig was om er een succes van te maken, met als gevolg onnodige leegstand.

De nieuwe eigenaren Built to Build Real Estate en Urban Interest willen daarom aan The Wall een nieuwe impuls en elan geven en willen ook flink investeren om het winkelcentrum alsnog tot een succes te maken. Het eerste begin daarmee is gemaakt. Voor het einde van dit jaar openen de grote Apple Premium Reseller AMAC en de grootste globale sportwinkelketen Decathlon een filiaal in het winkelcentrum. Deze twee nieuwe vestigingen markeren, aldus Built to Build en Urban Interest, hét begin van een nieuwe tijdperk voor The Wall. ‘En het is onze ambitie om voor het einde van dit jaar de leegstand nog verder te hebben teruggebracht’.

Naast het verder optimaliseren van de verhuur en invulling willen de twee beleggers zorgen voor een nieuwe uitstraling en verduurzaming van het totale project. ‘The Wall moet een aantrekkelijke plek worden waar retail, leisure en horeca bij elkaar komen. Samen met de zittende en toekomstige huurders gaan wij van The Wall een doorslaand succes maken’.

Voor het toekomstig succes speelt de bijzondere ligging van The Wall een doorslaggevende rol. Leidsche Rijn is één van de grootste nieuwbouwlocaties van Nederland waar tot 2025 ruim 33.000 woningen gebouwd zullen worden. Naast de meer dan 110.000 inwoners die in het gebied wonen en nog komen wonen, zullen er uiteindelijk in deze ‘tweede kern van Utrecht’ ook circa 40.000 mensen werken.

Built to Build en Urban Interest zijn beide private Nederlandse marktpartijen met een voorkeur voor projecten waar waarde aan toe te voegen is. Zij kenmerken zich door hun marktkennis en hands-on mentaliteit. In de aanzienlijke portefeuilles van deze twee marktpartijen bevindt zich al een aanzienlijk aantal retailobjecten.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?