Camelot en VolkerWessels Vastgoed sluiten overeenkomst voor bouw van 120 studentenwoningen in Breda

0

Camelot heeft aan de Beverweg in Breda 3.850 m² grond aangekocht van VolkerWessels Vastgoed voor de realisatie van 120 studentenwoningen.

Aankoop grond voor 120 studentenwoningen
Camelot heeft aan de Beverweg in Breda de ontwikkeling aangekocht van VolkerWessels Vastgoedvoor de realisatie van 120 studentenwoningen. De sloop van de bestaande panden is inmiddels begonnen waarna de bouw van de zelfstandige studio’s start in januari 2019. Met ruim 15.000 studenten aan de Avans Hogeschool in Breda is de Camelot Campus 076 Beverweg een welkome aanvulling in het aanbod van betaalbare en kwalitatieve huisvesting.

De campus, ontworpen door EGM architecten, is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed. De studio’s zijn volgens het Camelot Campus concept eigentijds en volledig gestoffeerd en gemeubileerd. Ze verschillen in grootte tussen de 24m2 en 36m2. Daarnaast is Campus 076 Beverweg voorzien van een lounge- en ontmoetingsruimte, een wasserette, een private tuin, een inpandige fietsenstalling en een parkeerplaats. De campus is zeer gunstig gelegen: naast de Avans Hogeschool. Eind 2020 zullen de woningen gereed zijn voor bewoning.

De bouw van de 120 studentenwoningen aan de Beverweg is in handen van Aannemersbedrijf Van Agtmaal (net als VolkerWessels Vastgoed onderdeel van Koninklijke VolkerWessels).

Woonkans voor studenten
Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed: “Wij zijn opgetogen dat Camelot deze locatie verwerft voor de ontwikkeling van Campus 076 Beverweg. De locatie is strategisch gelegen naast de Avans Hogeschool en biedt een woonkans voor maar liefst 120 studenten. Zij hebben een specifieke woonbehoefte waar Camelot met het wonen op maat goed op inspeelt.”

In 2011 is Camelot gestart met de realisatie van het eerste Camelot Campus concept met de transformatie van een voormalig kantoorgebouw in Eindhoven. Inmiddels hebben ze dit concept verder uitgerold in Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Deventer, Eindhoven, Enschede, ’s Hertogenbosch, Helmond, Leiden, Utrecht.

Comfortabele ingerichte studio’s
Olaf Terpstra van Camelot: “Dit is alweer een prachtig micro-living project dat we gaan realiseren. We zien dat de vraag naar betaalbare én volledig ingerichte studentenhuisvesting blijft groeien in de grote steden. Met de komst van de Camelot Campus nemen we een stukje van het tekort hiervan weg. Duizenden jongeren en studenten wonen nu in comfortabele studio’s. Door dit gemak kunnen ze zich volledig op hun studie richten”.

 

https://nl.cameloteurope.com/nieuws/camelot-sluit-overeenkomst-bouw-120-studentenwoningen-breda

Share.

Comments are closed.