ProDelta kondigt grootste vastgoedtransactie aan uit haar geschiedenis met verkoop van Parklane Portfolio

0

ProDelta heeft recent de verkoop afgerond van de Parklane portfolio. Deze logistieke portefeuille omvat in totaal 206.000 m² vastgoed verdeeld over een zestal complexen, gelegen in Nederland en België. Het betreft 3 complexen in Nederland en 3 complexen in België. ProDelta blijft voor de drie complexen in België het technisch beheer verzorgen.

ProDelta heeft eind 2016 besloten om de bestaande vastgoedportefeuille verder te optimaliseren en te verjongen middels grootschalige nieuwbouw-ontwikkelingen. Dit heeft geleid tot verkoop van een zestal complexen in twee transacties. Het eerste deel van de Parklane Porfolio is verkocht aan WDP Nederland. Het betreft de complexen Westvlietweg 7-8 in Den Haag en Prinsenhil 1-3 in Breda. In totaal circa 50.000 m² vastgoed gelegen op in totaal 13 hectare eigen grond.

De overige complexen zijn verkocht aan een buitenlandse investeerder. Deze verkoop omvat de complexen Distripark Halfweg te Spijkenisse, de complexen Servaes I en Servaes II gelegen aan de Kruisweg in Antwerpen en het complex Moerstraat 17 in Antwerpen. In totaal circa 156.000 m² vastgoed gelegen op 29 hectare eigen- en concessie grond.

Met de verkoop creëert ProDelta ruimte voor uitbreiding en revitalisering van haar vastgoedportefeuille.

In totaal zit er momenteel meer dan 100.000 m² aan nieuwbouw in de pijplijn. ProDelta heeft inmiddels de nieuwbouw van Distriport Tiel (15.000 m²) opgeleverd en langjarig verhuurd. In 2018 en 2019 zal worden gestart met de nieuwbouwprojecten Distriport Waalwijk (ca. 70.000 m²), Distriport Waalhaven fase 2 in Rotterdam (ca. 20.000 m²) en Distriport Bergen op Zoom (ca. 15.000 m²).

ProDelta werd bij de verkoop geadviseerd door het logistieke team van CBRE BV en Loyens & Loeff NV.

Frank van Dijk, Directeur Vastgoed ProDelta: “We zijn ontzettend trots op de grootste vastgoedtransactie uit de geschiedenis van onze onderneming. De inzet en samenwerking van alle betrokken partijen heeft gezorgd voor dit geweldige resultaat. Het is een belangrijke stap voor ProDelta in de revitalisering van onze vastgoedportefeuille en de versteviging van onze toekomstpositie. Met de uitbreiding en vernieuwing van onze portefeuille kunnen we blijven inspelen op ontwikkelingen en focussen op vernieuwingen en innovatie. Dat we ook na de verkoop betrokken blijven bij drie locaties voor het technisch beheer is voor ons een onderbouwing van onze filosofie dat samenwerken vanuit een partnerschap gedachte door beide partijen wordt gewaardeerd en dat we deze belofte ook daadwerkelijk in de praktijk brengen.”

 

https://www.prodelta.nl/index.php?navid=11&id=1227&pagenum=1

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?