Asterstraat in Oldenzaal neemt letterlijk een ‘Blokje Om’

0

Vandaag werd de start van het tweede ‘Blokje Om’ in Oldenzaal gevierd met de bewoners en omwonenden. Het betreft een blok van vier woningen aan de Asterstraat, welke gesloopt en in korte tijd weer opgebouwd wordt door Dura Vermeer. Het bouwbedrijf voert de bouw uit in opdracht van WBO Wonen.

LETTERLIJK EEN BLOKJE OM
De bewoners van de woningen ontvingen de verhuisdozen om de bouw van de nieuwe woning te vieren. Voor de woningen stond een grote wand met houten blokken, waarbij de bewoners letterlijk een blokje om namen. Dit in het bijzijn van het uitvoeringsteam van Dura Vermeer Bouw Hengelo en WBO Wonen. In totaal slopen ze 29 rijwoningen in de Asterstraat en bouwen hiervoor 25 ‘Blokje Om’ woningen terug.

HET CONCEPT
Blokje Om is een nieuwe precisie-aanpak van Dura Vermeer, voor het vernieuwen van woningen en buurten. Vanaf 2 (of meer) geschakelde woningen wordt door het team binnen 20 werkdagen een compleet nieuw huizenblok gebouwd. De basis is houtskeletbouw, lichtgewicht en heel precies. Geschikt voor corporaties met een herstructureringsopgave. De overlast wordt tot een minimum beperkt en kan een hele buurt blokje voor blokje worden vernieuwd.

Bewoners zijn vanzelfsprekend gehecht aan hun eigen vertrouwde buurt. Dankzij deze aanpak kan de buurt het vertrouwde karakter behouden en kunnen bewoners meegroeien in het vernieuwingsproces, met een kleine woonvakantie.

http://blokjeommetduravermeer.nl/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?