Wethouder Bert Schellekes geeft startsein bouw 21 woningen Op de Groene Grens in Goirle

0

In aanwezigheid van wethouder Bert Schellekes van de gemeente Goirle en de toekomstige bewoners viert gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM de start bouw van 21 woningen van fase 2b Op de Groene Grens in Goirle. AM ontwikkelt in totaal 47 woningen in fase twee.

Officiële handeling
De start van de bouw wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Bert Schellekes van de gemeente Goirle en Jaap van Engelshoven, adjunct directeur AM Zuidwest, geven symbolisch het startsein voor de bouw. Tijdens de bijeenkomst krijgen toekomstige bewoners de gelegenheid om een eigen tijdcapsule op hun kavel in te graven.

Op de Groene Grens
In het groen tussen landelijk Goirle en de stad Tilburg ontwikkelt AM ‘Op de Groene Grens’. Dit is een groene en ruim opgezette woonwijk. De wijk ligt in de buurt van uitvalswegen richting de A58 die naar de randstad en het buitenland leiden en er zijn goede verbindingen voor openbaar vervoer. Op de Groene Grens is een gebied met in totaal 88 woningen verdeeld over twee fases. De 41 woningen in fase 1, 38 huurwoningen en drie koopwoningen, zijn reeds gerealiseerd.

Fase 2 omvat diverse woningtypes: middelgrote en grote rijwoningen, compacte en grote tweekappers. Elke woning is voorzien van minimaal drie slaapkamers met de mogelijkheid om de tweede verdieping geheel naar wens in te delen. De koopsommen variëren van € 255.000,- v.o.n. tot € 419.000,- v.o.n. Alle 47 woningen van zowel fase 2a als fase 2b zijn verkocht.

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gelukkig leven”, want het is een ruim opgezette, kindvriendelijke wijk binnen een bestaande groene omgeving en heeft een gunstige ligging ten opzichte van Tilburg. Alle woningen krijgen een geleidelijke overgang van openbaar naar privégebied door middel van bloembakken, aluminium luifels en bijzondere gevels. De gevels krijgen speciaal voor dit project gemaakte glaspanelen, waarin een structuur van boomstammen wordt verwerkt. De woningen zijn ontworpen door DAT architecten en BAM Wonen is verantwoordelijk voor de realisatie.

Kijk voor meer informatie op www.wonenopdegroenegrens.nl

 

https://www.am.nl/wethouder-bert-schellekes-geeft-startsein-bouw-21-woningen-op-de-groene-grens-in-goirle/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?