Uniqlo opent flagshipstore in Amsterdam

0

Het Japanse kledingmerk Uniqlo heeft met verhuurder Vastned Retail N.V. overeenstemming bereikt over de huur van een winkel aan de Kalverstraat/Rokin in Amsterdam. De opening van deze winkel is de entree van Uniqlo in Nederland, waarmee de Japanse fashionretailer voor de introductie van het merk kiest voor lancering in onze hoofdstad.

De nieuwe winkel ligt op een prominente plek in het centrum van de stad met een entree aan de Kalverstraat 11 en het Rokin 12 en heeft een totale vloeroppervlakte van circa 3.165 m² verdeeld over de kelder, de begane grond en de eerste en tweede verdieping. Uniqlo zal op 28 september a.s. feestelijk de deuren van de nieuwe winkel openen. Uniqlo neemt hiermee de winkellocatie over van Forever21.

De Japanse keten heeft op dit moment in de Benelux winkels in Antwerpen en Brussel, maar het merk hint na de opening in Amsterdam op verdere uitbreiding binnen de Benelux. Om de Europese markt te bedienen opende Uniqlo vorig jaar al een distributiecentrum tussen Antwerpen en Rotterdam.

Uniqlo, ook wel de Zara van Japan genoemd, focust zich op functionele kleding. Deze zogenoemde LifeWear collectie richt zich op tijdloze betaalbare basics van hoge kwaliteit, perfecte kleding die voldoet aan de behoeften van ieders dagelijkse levensstijl.

Cushman & Wakefield adviseerde Uniqlo bij de aanhuur van deze winkel.

 

http://www.cushmanwakefield.nl/nl-nl/news/2018/09/uniqlo-opent-flagshipstore-in-amsterdam

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?