Eerste deelgebied Waalfront feestelijk opgeleverd

0

Op vrijdag 24 augustus vond in het bijzijn van bewoners, ondernemers en projectbetrokkenen de feestelijke oplevering van deelgebied Handelskade plaats. Dit voor Nijmegen grootse project gelegen aan de Waal en Waalhaven bestaat uit tien gebouwen met in totaal 534 koop- en huurappartementen en 2.800 m² commerciële ruimte. Onder het complex ligt een parkeergarage exclusief voor bewoners met 505 parkeerplaatsen. VORM Bouw heeft dit prachtige project gerealiseerd.

De feestelijkheden bestonden uit allerlei acts op de kade en het water omlijst door optredens van DJ Jeroen van Nieuwenhuize en Roel van Velzen met band. De organisatie was in handen van gebiedsontwikkelaar BPD. In maart 2014 is gestart met de realisatie van dit binnenstedelijke project. In het bouwteam van BPD was VORM Bouw, in samenwerking met Installatie Maatschappij H.Ek, Goudstikker – de Vries en Groosman, verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de tien woontorens. Deze zijn gefaseerd gerealiseerd. Alle appartementen en commerciële ruimtes zijn inmiddels verkocht of verhuurd en de laatste hand wordt gelegd aan de openbare ruimte rondom het complex.

In Waalfront zullen tot 2028 totaal circa 2.100 woningen worden gerealiseerd. Deelgebied Handelskade is het eerste deelgebied dat compleet is opgeleverd. Vanaf eind dit jaar zullen de laatste plannen van deelgebied Koningsdaal in verkoop gaan. Momenteel wordt intensief gewerkt aan de planvorming voor deelgebieden Waal- en Dijkkwartier. Daarbij wordt gekeken in hoeverre delen van het Honigcomplex in de plannen kunnen worden opgenomen. Volg de ontwikkelingen op www.nieuwbouw-waalfront.nl.

Hans Meurs, Directeur VORM: “Wij zijn trots op het realiseren van deze grote en complexe gebiedsontwikkeling. Uitdaging in dit bouwproject was niet alleen de veelvoud aan gebouwen, maar ook de veelvoud aan stakeholders. Door de enorme inzet en professionele samenwerking tussen alle partijen is er een prachtig vernieuwd stuk Nijmegen ontstaan. Een unieke en mooie plek in de stad waar werken, wonen en recreëren samenkomt”

 

https://vorm.nl/nieuws/eerste-deelgebied-waalfront-feestelijk-opgeleverd

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?