Diederik Brink nieuwe directeur Kences

0

Per 1 oktober 2018 is Diederik Brink de nieuwe directeur van Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting in Nederland. Hij volgt Ardin Mourik op die in september directeur wordt van de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs (PO).

Diederik Brink was eerder werkzaam bij CNV Connectief als leidinggevende, coördinator en beleidsadviseur. Hij is initiatiefnemer van de leergang professioneel meesterschap, een speciaal traject voor startende leraren. Tevens schreef hij het boek van starter naar young professional voor starters in het onderwijs. Hij was bij het CNV o.a. (mede)verantwoordelijk voor internationale zaken, public affairs en de pilot en landelijke invoering van zomerscholen in het voortgezet onderwijs, een initiatief om het zittenblijven terug te dringen. Voor zijn werk bij het CNV heeft hij ervaringen opgedaan als docent in het mbo, in politiek Den Haag en diplomatiek Washington. Diederik studeerde American Studies in Groningen en treedt regelmatig op als Amerikadeskundige in de media waar hij duiding geeft over ontwikkelingen in de politiek.

De bij Kences aangesloten deelnemers en partners verzorgen samen bijna 100.000 eenheden studentenhuisvesting in Nederland. Het gaat hierbij om huisvesting van Nederlandse studenten, internationale diplomastudenten, studiepuntmobiele studenten en uitwisselingsstudenten.

 

https://www.kences.nl/nl/nieuws/nieuwsberichten/diederik-brink-nieuwe-directeur-kences.html

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?