DHG verkoopt 8 objecten van in totaal 75.000 m² voor €34,6 miljoen

0

DHG heeft acht industriële en logistieke objecten in Amsterdam (1), Rotterdam (4), Schiedam (2) en Venray (1) voor €34,6 miljoen verkocht en inmiddels volledig overgedragen aan United NL Propco IV B.V., een fonds gemanaged door M7 Real Estate.

Het totale oppervlakte van de objecten betreft circa 75.000 m² en de objecten zijn volledig verhuurd. Het betreft de volgende objecten:

Amsterdam, Gyroscoopweg 6-8 (21.379 m²)

Rotterdam, Dintelweg 111 (4.219 m²)

Rotterdam, Shannonweg 11 (8.695 m²)

Rotterdam, Shannonweg 15 (8.188 m²)

Rotterdam, Smirnoffweg 24-26 (4.225 m²)

Schiedam, Buitenhavenweg 84-94 (9.530 m²)

Schiedam, Mercuriusweg 10-12 (7.373 m²)

Venray, Ambachtstraat 26 (11.120 m²)

Afbouw bestaande portefeuille
Eerder dit jaar verkocht DHG al 3 panden uit de bestaande portefeuille in Breda en Almere (totaal 37.225 m²) aan M7 Real Estate en een pand in Ede (39.840 m²) aan Aberdeen Standard. Met de verkoop van deze laatste acht objecten voltooid DHG de eerder dit jaar aangekondigde afbouw van de bestaande portefeuille met 152.000 m². Door deze verkopen kan DHG zich nog beter focussen op de gekozen strategie: de uitbouw van haar logistieke SMARTLOG portefeuille.

SMARTLOG distributiecentra
Op dit moment heeft DHG ruim 750.000 m² aan SMARTLOG distributiecentra op logistieke hotspots in Nederland in de pijplijn. Dit betreft naast een vijftal locaties in Rotterdam, locaties in Moerdijk, Bergen op Zoom, Ridderkerk, Den Haag, Amsterdam, Venray en Zwolle. DHG onderscheidt zich met haar logistieke ontwikkelingen op drie vlakken van de rest van de markt: met het grotendeels ontwikkelen ‘op risico’, met het inmiddels bewezen hoogwaardige SMARTLOG-concept en met haar snelheid van handelen.

De eerste SMARTLOG distributiecentra in Bergen op Zoom, Rotterdam en Moerdijk zijn inmiddels opgeleverd en zijn of worden op korte termijn in gebruik genomen door huurders. De overige SMARTLOG distributiecentra worden in de komende twee jaar op risico ontwikkeld.

DHG werd in deze transactie geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL.

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?