NSI koopt Motion building in Amsterdam voor €47.3 mln

0

Beursfonds NSI N.V. heeft het ruim 16.000 m² grote kantoorgebouw op de Radarweg 60 te Amsterdam Sloterdijk gekocht. Het gebouw heeft energielabel A en is verhuurd aan negen huurders verdeeld over 10 verdiepingen met een gewogen resterende looptijd van 2.3 jaar. De EPRA-leegstand bedraagt 29%.

De aankoopprijs van €47.3 miljoen k.k. genereert een aanvangsrendement van 4.7% op de huidige huur en 7.2% op de markthuurwaarde. De ruime parkeergelegenheid op de achterzijde van het terrein biedt de mogelijkheid op termijn nieuwbouw te realiseren.

De aankoop past in de strategie van NSI om zich te richten op grotere kantoorgebouwen in de G4 met een nadruk op Amsterdam. Na deze aankoop vertegenwoordigt Amsterdam 55% van de kantoorportefeuille (t.o.v. 53% in juni 2018). De beleningsgraad (LTV) zal toenemen tot ongeveer 38.8% ten opzichte van 36.3% per eind juni 2018. Gelet op recente en geplande verkopen zal de beleningsgraad tegen het einde van het jaar dalen tot onder de 36.9%.

Anne de Jong, CIO van NSI: “Wij zien meerdere mogelijkheden om waarde toe te voegen, van het verhuren van de huidige leegstand tot het realiseren van een grootschalige nieuwbouwontwikkeling in de toekomst. Sinds 2016 is Motion inmiddels de derde grote aankoop van NSI in de nabijheid van station Sloterdijk. Het gebied beschikt over uitstekende bereikbaarheid en transformeert in hoog tempo naar een multifunctioneel stadsdeel. In het gebied zullen ongeveer 40.000 nieuwe woningen ontwikkeld worden en er staan grote investeringen gepland voor het station, de metro en de openbare ruimte. Binnen de dynamische Amsterdamse kantorenmarkt vormt Sloterdijk een zeer interessante submarkt waar verdere huurgroei verwacht wordt door het toenemende tekort aan kwalitatieve kantoorruimte in Amsterdam.”

Gedurende het verkooptraject is verkoper juridisch geadviseerd door NautaDutilh, commercieel door CBRE en technisch door CVO. NSI is in de aankoop juridisch bijgestaan door Houthoff, commercieel door Cushman & Wakefield en technisch door SGS Search.

 

https://nsi.nl/wp-content/uploads/2018/08/180816-Aankoop-Motion-building-Sloterdijk.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?