Steeds meer zakelijke klanten maken gebruik van mini-opslag

0

ALLSAFE Mini Opslag ziet de omzet met 23 procent stijgen.

Steeds meer ondernemers zoeken extra ruimte buitenshuis. ALLSAFE, de snelste groeier op het gebied van mini-opslag in Nederland, zag het aantal zakelijke klanten de afgelopen drie jaar verdubbelen. Dit blijkt uit de cijfers over 2017 die het bedrijf vandaag bekendmaakte. Daarnaast steeg het aantal huurders onder de 25 jaar.

De omzet van het bedrijf steeg in 2017 met 23 procent. Ook voor de eerste helft van 2018 ziet het er goed uit, met een groei van 22,1 procent. Het totale aantal klanten steeg in 2017 met 22 procent. Die groei is deels te danken aan het aantal zakelijke klanten, dat in drie jaar verdubbelde.

Directeur van ALLSAFE Eric Stubbé signaleert een trend op de zakelijke markt: “We merken dat de vestigingen steeds meer als hub gaan fungeren, waarbij voorraden over onze locaties door het hele land kunnen worden verspreid en werknemers in hun eigen buurt de benodigde voorraden of promotiematerialen kunnen ophalen. Zo hoeven zij minder in de file te staan en kunnen zij meer tijd aan klanten besteden.”

Hubfunctie
Hamilton Bright, gespecialiseerd in field marketing-, sales en promotieactiviteiten voor onder meer AB InBev, Unilever en Hewlett-Packard, huurt een flink aantal ruimtes verspreid over het land. Klaes Monsma, manager facilities en logistiek, vindt het een uitkomst: “Wij gebruiken de units hoofdzakelijk voor de opslag en distributie van promotiematerialen. Het is kostenefficiënt en het scheelt enorm veel in reistijd.”

Ook service manager van Leica Biosystems Johan van Steijn ziet de voordelen van mini-opslag: “Ons field support team bestaat voornamelijk uit engineers die door het hele land wonen en remote werken. De locaties in Amsterdam-West, Zwolle, Utrecht, Amersfoort en straks Eindhoven vervullen een hubfunctie voor hen. De team engineers gebruiken de units om losse onderdelen en reserveonderdelen in op te slaan, zodat collega’s of zijzelf deze weer makkelijk kunnen ophalen als ze in de buurt zijn. Het feit dat ze ook postpakketten aannemen en in de box plaatsen is voor ons reden geweest voor dit bedrijf te kiezen.”

Noodzakelijke uitbreiding
De afgelopen anderhalf jaar breidde het bedrijf uit met zeven vestigingen naar in totaal 23 locaties. Daar komen dit jaar nog minstens drie nieuwe locaties bij. In 2022 zal ALLSAFE gegroeid zijn naar zeventig vestigingen. De vestigingen in de Randstad zitten bijna aan de maximale capaciteit. “We willen voorkomen dat ze echt vol komen te zitten en we nieuwe huurders moeten weigeren”, aldus Stubbé. “Om die reden blijven we uitbreiden in en om de grote steden door heel Nederland. Binnenkort hebben wij de beste landelijke dekking met de modernste gebouwen.”

Ook het aantal nieuwe huurders buiten de Randstad is gestegen. In Den Bosch, Sittard, Tilburg en Zwolle steeg het aantal nieuwe huurders met percentages tussen de 10 en 25 procent. “Dit bevestigt ons vermoeden dat men ook buiten de Randstad op zoek is naar manieren om slimmer met woon- en werkruimte om te gaan ”, vertelt Stubbé.

Overige diensten
Naast de verhuur van units, heeft de opslaggigant nog andere dienstverleningen, zoals de verhuur van verhuisbussen en de verkoop van diverse toebehoren. Ten opzichte van het jaar ervoor, maakte in 2017 21 procent meer mensen gebruik van deze services.

De pakketshop-functie op de vestigingen laat dezelfde ontwikkeling zien. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om hun poststukken of webshopbestellingen op een ALLSAFE-vesting te laten bezorgen, vanwege de ruimere openingstijden en de handige melding bij ontvangst. Zakelijke klanten waarderen het gemak van de volledig verzorgde goederenontvangst en de mogelijkheid om pakketten direct vanaf de vestigingen te versturen.

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft 23 vestigingen en daar komen er in 2018 nog minstens drie bij, in Eindhoven, Oss en Utrecht. Het bedrijf groeit in de komende vier jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie.

ALLSAFE introduceerde tevens MrBOX, een innovatieve dienst die het makkelijk maakt om je spullen op te bergen, te organiseren en terug te vinden. Klanten hebben via een speciale app eenvoudig overzicht over hun spullen en kunnen deze met één druk op de knop thuis laten bezorgen en weer laten ophalen. ALLSAFE heeft sinds 2018 een meerderheidsbelang in Bandenthuis.nl, de marktleider in mobiele bandenservice. Bandenthuis biedt montagediensten op locatie en levert ruim 40.000 verschillende merkbanden tegen concurrerende groothandelprijzen. Hierdoor kunnen alle particuliere en zakelijke klanten nu voor de deur hun banden laten wisselen en desgewenst extern laten opslaan.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?