Voormalige politiebureaus onder de virtuele hamer

0

In opdracht van de politie wordt in september een nieuwe vastgoedportefeuille online geveild. De portefeuille wordt in twee verkoopclusters op donderdag 6 en 20 september 2018 geveild via het online veilingplatform BOG Auctions. De betreffende politiepanden liggen in de provincies Gelderland, Zuid-Holland, Overijssel en Limburg.

De verkoop is het gevolg van een nationale tender die door de politie is uitgeschreven, welke is toegewezen aan 3 makelaarskantoren. De eerstkomende verkoopcluster is toegewezen aan makelaarskantoor CBRE. Deze veiling bestaat uit 6 voormalige politiebureaus op diverse locaties in Nederland. De tweede verkoopcluster wordt begeleid door makelaarskantoor Cushman & Wakefield op donderdag 20 september 2018.

In 2016 en 2017 werden al bijna 30 politiegebouwen via een online veiling verkocht. In juni 2018 heeft de politie wederom via BOG Auctions een zestal politiebureaus succesvol geveild. Richard Dieteren van veilinghuis BOG Auctions geeft toelichting hierop: “Tegenwoordig wordt een veiling vaak gezien als verkoopkans en is vrijwillig veilen geaccepteerd. Overheidsinstanties als gemeenten, provincies, maar dus ook de politie willen bij voorkeur het afstoten van vastgoed altijd open en transparant aan de markt aanbieden. Een online veiling leent zich hier bijzonder goed voor.”

Onderhands bod
Voor de eerste verkoopcluster is het mogelijk om tot en met 5 september 2018 een onderhands bod uit te brengen bij de veilingnotaris. De veiling van deze cluster zal plaatsvinden op donderdag 6 september 2018 vanaf 10:00 uur. De onderhandse biedingen worden pas op 7 september 2018 geopend door de notaris, Pels Rijcken. Dit maakt het verkoopproces 100% transparant.

Bezichtiging
Het is mogelijk de politiebureaus te bezichtigen, uitsluitend op afspraak met de makelaar. Hiervoor zijn meerdere kijkdagen en tijdstippen gepland. Meer informatie over deze veilingen en kijkdagen: https://www.bog-auctions.com/politie

Bieden
Om te kunnen bieden dient een geïnteresseerde partij zich te registreren op de website van BOG Auctions en zich te legaliseren bij een notaris. Indien iemand uiteindelijk de hoogste bieder is, moet deze rekening houden met de wet Bibob, WWFT en bijhorende integriteitsonderzoeken, welke de politie uitvoert alvorens tot gunning over te gaan.

Voor uitgebreide informatie over de panden van de eerste verkoopcluster kunt u contact opnemen met makelaarskantoor CBRE op +31 (0)20 626 26 91 (contactpersoon: Mw. E. Coule).

Over BOG Auctions
BOG Auctions is een onafhankelijk veilingplatform voor het veilen van commercieel vastgoed via internet. Het platform wordt maandelijks bezocht door 55.000 online bezoekers, heeft circa 8.500 geregistreerde klanten die ruim 600 biedingen per maand plaatsen. Tevens heeft BOG Auctions samen met haar internationale zusterbedrijven een groot internationaal bereik.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?