Colliers International boekt blijvende sterke resultaten in tweede kwartaal

0

Colliers International heeft het tweede kwartaal van 2018 14% meer omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.
Jay S. Hennick, Chairman en Chief Executive Officer van Colliers International geeft een toelichting op de cijfers: “In het tweede kwartaal behaalde Colliers opnieuw sterke resultaten door een combinatie van overnames en solide interne groei. Op basis van de resultaten tot nu toe, de huidige opdrachten in onze pijplijn en de overnames die na het kwartaaleinde worden afgerond, zijn we optimistisch over onze groeivooruitzichten voor de rest van het jaar.”

“In het tweede kwartaal hebben we drie overnames afgerond. In alle gevallen ging het om uitbreiding van onze dienstverlening naar nieuwe markten in Noord-Amerika. Ook hebben we met succes een private plaatsing uitgevoerd van €210 miljoen aan tienjaars senior notes tegen een aantrekkelijke vaste rentevoet. Net na het einde van het kwartaal hebben we onze strategische investering afgerond in Harrison Street Real Estate Capital, een van de grootste wereldwijde vastgoedbeleggings-ondernemingen in de sectoren onderwijs, gezondheidszorg en opslag met ongeveer $15,6 miljard aan beheerd vermogen.”

“Samen met onze bestaande Europese vermogensbeheer activiteiten, gaat Harrison Street de kern vormen van ons nieuwe Investment Management platform met meer dan $20 miljard aan beheerd vermogen van de meest gerespecteerde institutionele beleggers ter wereld. Met dit belangrijke nieuwe platform voor groei, een balans met beleggingskwaliteit, zorgvuldige en strategische investeringen en onze lange rij van successen kunnen we doorgaan met het uitbreiden van het wereldwijde platform van Colliers International in 2018 en daarna.”

Highlights wereldwijd

Tweede kwartaal
• De omzet over het tweede kwartaal bedroeg $667,4 miljoen, een stijging van 14% (11% in lokale valuta) ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar.
• De gecorrigeerde EBITDA was $69,4 milljoen, 15% hoger (10% in lokale valuta).

Eerste halfjaar
• Over de eerste zes maanden van 2018 kwam de omzet uit op $1,22 miljard, 16% hoger (12% in lokale valuta) dan in het eerste halfjaar van 2017.
• De gecorrigeerde EBITDA bedroeg $105,6 miljoen, een toename van 15% (12% in lokale valuta).

Highlights EMEA

Tweede kwartaal
• In de EMEA-regio kwam de omzet over het tweede kwartaal uit op $149,6 miljoen tegenover $120,6 miljoen in het voorgaande jaar, een stijging van 15% op basis van lokale valuta. De omzetgroei in lokale valuta bestond uit 14% groei door recente overnames en 1% interne groei.
• De gecorrigeerde EBITDA was $21,5 miljoen, vergeleken met $17,5 miljoen in het tweede kwartaal van vorig jaar.
• De interne omzetgroei werd beïnvloed door een daling in de Outsourcing & Adviesdiensten, met name projectmanagement activiteiten. Deze werd meer dan gecompenseerd door stijgingen in Sales en Lease Brokerage.

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/nieuws/2018/07-08-2018-colliers

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?