HumbleBuildings partner Madaster

0

Vandaag heeft vastgoedadviesbureau HumbleBuildings een partnerovereenkomst getekend met Madaster Services. Zij leveren daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling van Madaster. Madaster is een onafhankelijk publiek platform waardoor materialenpaspoorten worden gegenereerd met als doel wereldwijd afval te elimineren. Madaster is er voor particulieren, bedrijven en overheden en wordt ontwikkeld door Madaster Services onder toezicht van de Madaster Foundation.

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin gebouwen en de daarin toegepaste materialen en producten worden gedocumenteerd. Vergelijkbaar met de registratie van onroerend goed bezit bij het kadaster. Vanuit Madaster kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit en de herkomst van de materialen en hun huidige locatie. Dit maakt hergebruik bij verbouwingen of terugwinnen van materialen eenvoudiger. Een gebouw wordt zo een gedocumenteerde ‘opslagplaats’ voor materialen.

“Dankzij samenwerkingen met relevante partijen als HumbleBuildings wordt de kwaliteit en toepasbaarheid van materialenpaspoorten verhoogt en de acceptatie in de markt vergroot. HumbleBuildings en haar dochterondernemingen leveren advies in alle fases, van ontwerp, realisatie, tot instandhouding en hergebruik. Zij zien het belang om een materialenpaspoort te integreren in projecten. HumbleBuildings kan als totaalvastgoedadviseur mede zorg dragen dat informatie van een project beschikbaar komt, zodat gedetailleerde materialenpaspoorten worden gegenereerd in Madaster’’ – Martijn Oostenrijk, directeur Madaster Services

“Als HumbleBuildings maken we een meetbaar en inzichtelijk projectdossier. Met onze diensten registreren we de materialen vanaf de eerste stappen naar een ‘as build’ situatie, realisatie en de verdere levensduur van objecten in de burger & utiliteitsbouw. Dit doen we op basis van financiële waarde, herkomst, levensduur en kwaliteit. Bij het bewust omgaan met grondstoffen en het monitoren van toepassingen bouwen we de brug met onze partner Madaster. Door de integratie van onderlinge gegevens vergroten we het bewust ontwerpen, realiseren en beheren.” – Edwin Lammertink, Mandèl Circular Building & HumbleBuildings

OVER DE MADASTER FOUNDATION
De Madaster Foundation is een Nederlandse non-profit stichting met ANBI status met als doel afval te elimineren. De foundation bestaat uit vertegenwoordigers van meerdere sectoren van de economie. De Madaster Foundation bevordert, beheert en stimuleert de ontwikkeling van materialenpaspoorten via het Madaster platform voor bestaande en nieuwe gebouwen wereldwijd.

OVER HUMBLEBUILDINGS
HumbleBuildings is een totaal vastgoedadviesbureau, bestaande uit diverse bedrijven met een gelijke missie. zij creëren en bouwen een omgeving waarin gebouwen gezond, duurzaam en efficiënt zijn. Waarbij er focus is rondom digitalisering binnen de gebouwde omgeving. Binnen alle disciplines van het vastgoed van onze opdrachtgevers adviseren zij in vastgoedbeheer, inspecties, onderhoud, transformatie en ICT vraagstukken.

 

https://www.madaster.com/nl/actueel/persberichten/humblebuildings-partner-madaster

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?