EDGE Technologies geeft BAM opdracht voor kantoor EDGE Grand Central in Berlijn

0

EDGE Technologies, een Nederlandse vastgoed-technologie onderneming, heeft BAM Deutschland, het Duitse utiliteitsbouwbedrijf van Koninklijke BAM Groep nv, opdracht verleend voor de realisering van EDGE Grand Central – een hightech kantoorgebouw, gesitueerd ten noordwesten van het centraal station van Berlijn.

EDGE Grand Central in Berlijn is het tweede project in de portfolio van EDGE Technologies van een nieuwe generatie ‘smart buildings’, die het gebruik van energie minimaliseren en daarmee de exploitatiekosten tot een minimum beperken. EDGE Grand Central zal worden gerealiseerd als het slimste gebouw van Duitsland, dankzij een complex EDGE Technologies-platform, dat een state-of-the-art IP-kernnetwerk (een zogenoemde backbone) en een smart-building-applicatie omvat. Het gebouw van negen verdiepingen voor meerdere huurders is ontworpen door het Berlijnse architectenbureau Bolwin Wulf Architekten Partnerschaft en biedt circa 22.600 m2 flexibele kantoorruimte, alsmede tachtig parkeerplaatsen. BAM Deutschland is inmiddels gestart met de bouwwerkzaamheden en verwacht het project voorjaar 2020 aan EDGE Technologies op te leveren.

Het gebouw maakt deel uit van Europacity, de jongste stadswijk van Berlijn – een gebied van 61 hectare rond het belangrijkste vervoersknooppunt van de stad, Berlin Hauptbahnhof – centraal gelegen, nabij belangrijke politieke en culturele instanties. Door locaties te kiezen met uitstekend openbaar vervoer en voldoende publieke voorzieningen op loopafstand, bevordert EDGE Technologies actief duurzame mobiliteit. Uitgaand van de strikte duurzaamheidsstrategie heeft EDGE Grand Central al van de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen (DGNB) vóór oplevering het Platinum-certificaat ontvangen. Het is tevens het eerste gebouw (kern en gevel) in Duitsland dat het niveau Goud bereikt op basis van de WELL Building Standard.

 

https://www.bam.com/nl/pers/persberichten/2018/7/edge-technologies-geeft-bam-opdracht-voor-kantoor-edge-grand-central-in?position=0&list=esCX1N9LFSvBQNxsDRGSe8uyou8LCdo8xkCevQvOe5A

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?