Zalando hoofdkantoor in Berlijn verkocht aan Hines

0

L’Etoile Properties en Capstone Asset Management hebben de Zalando Campus in Berlijn verkocht aan Hines. Hines heeft het gekocht namens een fonds uit Luxemburg. De campus ligt in het Mediaspree kantorengebied en is nog in aanbouw. Het Amsterdamse Pierce Capital Investments heeft de transactie geïntroduceerd bij vastgoedadviseur Colliers International. Het Capital Markets team van Colliers International heeft de transactie vervolgens begeleid.
De campus bestaat uit twee gebouwen met in totaal 42.000 m² kantoorruimte. De gebouwen hebben zeven verdiepingen en 156 parkeerplaatsen en vormen het nieuwe prestigieuze hoofdkantoor van Zalando. Zij hebben een langjarige huurovereenkomst gesloten.

Het kantoor is ontworpen door het bekende architectenbureau HENN. Op het hoofdkantoor gaan 5.000 medewerkers werken. Om de duurzaamheid van de Zalando campus extra kracht bij te zetten, is het streven om een gold level in het DGNB systeem te behalen.

De koper Hines werd verder geadviseerd door BLP Berwin Leighton Paisner en PwC. De verkopers L’Etoile Properties en Capstone Asset Management werden begeleid door Clifford Chance.

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/nieuws/2018/27-07-2018-zalando-hoofdkantoor

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?