Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwerft 35 appartementen aan Zuidas

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance is de nieuwe eigenaar van 35 appartementen in het wooncomplex ‘Intermezzo’ aan de Amsterdamse Zuidas. De vermogensbeheerder kocht de appartementen van Woonstichting Eigen Haard voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF).

Intermezzo ligt prominent aan de Gustav Mahlerlaan, de hoofdader van de Zuidas. Het gebouw is ontwikkeld door BPD/ERA contour en in 2017 opgeleverd. Het bestaat in totaal uit 174 appartementen met royale buitenruimten en een hoog afwerkingsniveau, waarvan 35 appartementen bestemd zijn voor verhuur. De overige woningen zijn verkocht aan individuele eigenaren. De appartementen variëren in grootte van 58-138 m². De verhuur van de woningen is inmiddels gestart.

Met de acquisitie versterkt het ADRF zijn profiel op de Amsterdamse markt. De woningen aan de Zuidas voorzien in een grote behoefte, mede door de komst van het Europese Geneesmiddelen Agentschap in het najaar 2019. Bijzonder is dat de appartementen worden verwarmd en gekoeld met een collectieve WKO, waardoor een gasaansluiting niet meer nodig is.

Bouke Molenkamp, Eigen Haard: “Intermezzo maakt deel uit van een groter ensemble op de Zuidas waar Eigen Haard in de samenwerking met Royaal Zuid een aantal gebouwen heeft ontwikkeld. Naast Intermezzo behoort ook het naastliggende woonblok Ella met sociale huurwoningen. Het verhuren van woningen zoals in Intermezzo past niet meer bij onze kerntaak, namelijk het verhuren van sociale woningen. We zijn daarom erg content dat Syntrus Achmea de woningen in Intermezzo van ons heeft overgenomen.”

Eigen Haard werd bij deze transactie geadviseerd door Savills (commercieel) en Van Doorne (juridisch).

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/syntrus-neemt-35-woningen-aan-zuidas-over-van-eigen-haard

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?