Drs. Marius C. Meurs verlaat het Rotterdamse Groot Handelsgebouw

0

Drs. Marius Meurs neemt 27 juli 2018 afscheid van het Rotterdamse Groot Handelsgebouw. Deze week is de overname van Groothandelsgebouwen N.V. door HighBrook Investors afgerond. Na de succesvolle overname gaat Marius Meurs zich weer op zijn eigen bedrijf, Falcon Street, richten.

Marius Meurs werd in 2005 als directeur van Groothandelsgebouwen N.V. aangesteld. Daarmee werd hij directeur van het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Op dat moment was het Groot Handelsgebouw bijna volledig gerenoveerd, maar economisch in slechte staat. ‘De huurbaten waren sterk gedaald en de kas vrijwel leeg,’ aldus Marius Meurs. Ruim 12 jaar later kijkt hij terug op een succesvolle transformatie van het rijksmonument. ‘Mijn doelstelling was om alles weer op orde te krijgen. Ik heb een calvinistische inslag en als ik eenmaal ergens aan begin maak ik het ook af. Het was alleen niet de bedoeling om zo lang te blijven,’ lacht hij.

Sinds een aantal jaar is het rijksmonument een hotspot voor jonge, innovatieve en creatieve ondernemers. Samen met de meer corporate bedrijven en dienstverleners vormen zij als het ware een stad in een stad. Met meer dan 200 huurders heeft het Groot Handelsgebouw nu een bezettingsgraad van ruim 90%.

Over het Groot Handelsgebouw
Het Groot Handelsgebouw is hét icoon van de Rotterdamse wederopbouw. Het rijksmonument is nog steeds het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Het biedt ruim 100.000 m2 kantoor-, opslag, winkel- en horecaruimte aan meer dan 200 huurders. Het Groot Handelsgebouw is feitelijk een kleine stad, direct naast Rotterdam Centraal. De ontmoetingsplek voor ondernemende Rotterdammers en betrokken wereldburgers.

Kijk voor meer informatie op www.groothandelsgebouw.nl.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?