GREEN ontwikkelt nieuwe woonwerklocatie Baronie Haven

0

Onlangs tekenden de gemeente Alphen aan den Rijn en GREEN Real Estate B.V. een overeenkomst voor de ontwikkellocatie “Baronie Haven”, grenzend aan de bestaande Baronie. In de overeenkomst staan onder andere afspraken over het programma, de stedenbouwkundige opzet, de openbare ruimte en de planning. Naar verwachting kunnen de eerste woningen medio 2019 worden gebouwd.

Rijnhaven Oost
Baronie Haven is onderdeel van het plan Rijnhaven Oost. Ten behoeve van de herstructurering van dit gebied, is door de gemeente een omgevingsplan opgesteld. Binnen de kaders van het omgevingsplan worden in afstemming met de gemeente de ontwikkelplannen verder uitgewerkt. Waar nu de nadruk ligt op werken, zal de omgeving van de Rijnhaven geleidelijk aan verder transformeren naar een gemengd woonwerkmilieu. Hier is plaats voor nieuwe concepten in werken, wonen en vrijetijdsbesteding. Een ontwikkeling overigens, die nu al gaande is, zoals bijvoorbeeld in De Baronie.

Planvorming
Het plangebied van Baronie Haven is gelegen aan de Rijnhavenkade en de Prinses Margrietlaan. Momenteel worden de definitieve tekeningen van het gebouw “Het Havenhuys” uitgewerkt. Dit statige gebouw bestaat uit 30 luxe appartementen en 4 penthouses direct grenzend aan Haven aan den Rijn met uitzicht op de boten. GREEN reserveerde voor de kopers van een appartement of penthouse nu al een luxe overdekte ligplaats in de haven, zodat zij straks verzekerd zijn van de mogelijkheid om een ligplaats te huren in Haven aan den Rijn.

In de aansluitende fase op “Het Havenhuys” zullen circa 110 appartementen, een horecavoorziening en commerciële ruimte worden opgenomen. Alle appartementen zijn gasloos en energiezuinig gebouwd door middel van warmtepompen en zonnepanelen.

Vanuit de haven loopt de corridor door Baronie Haven rechtstreeks naar het winkelcentrum De Baronie. Zodoende kan straks worden genoten van de ambiance van een prachtige haven, winkels om de hoek en een levendig horecaplein.

De ontwikkeling van Baronie Haven wordt in opdracht van GREEN uitgevoerd door Loostad Vastgoedontwikkeling B.V. Voor meer informatie over de woningen in Het Havenhuys zie de website: www.hethavenhuys.nl

 

https://www.green.nl/nl/actueel/nieuws/green-ontwikkelt-nieuwe-woonwerklocatie-baronie-haven/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?