Cromwell benoemt Lodewijk Zweers tot Head of Capital and Operations

0

Cromwell Property Group heeft Lodewijk Zweers benoemd in de nieuwe functie van Head of Capital and Operations, Europe.

In deze functie wordt Lodewijk verantwoordelijk voor de strategische richting van Cromwell’s toekomst op het gebied van kapitaalverwerving en investor relations in Europa. Daarnaast zal hij ook het dagelijks management op zich nemen van de Europese bedrijfsactiviteiten, waaronder HR, Marketing, Investor Relations, Research, IT en Sustainability.

Met meer dan 20 jaar ervaring als bestuurder en oprichter van bedrijven die zich bezighouden met het beheer van vastgoedfondsen, private equity en consultancy, heeft Lodewijk een bewezen staat van dienst in strategie, bedrijfsontwikkeling en kapitaalbeheer. Voordat Lodewijk werkzaam werd als strategieconsultant, bekleedde hij diverse posities op het gebied van private equity, waaronder Managing Director European Capital Markets bij Granite Investment Group en CEO van ZOM Holland, een groep die ABN Amro Bouwfonds Nederlandse Gemeenten en de Rabo Vastgoedgroep tot zijn belangrijkste aandeelhouders kon rekenen. Bij ZOM Holland lanceerde hij verschillende nieuwe beleggingsfondsen, creëerde nieuwe joint ventures en syndiceerde hij met succes een aantal vastgoedfondsen met institutionele beleggers en vermogende particulieren.

Met Triodos Bank richtte Lodewijk het eerste beursgenoteerde duurzame vastgoedfonds op, destijds eigenaar van het CO2-emissievrije hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp.

Lodewijk haalde zijn Bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en een Master of Science in real estate aan de Universiteit van Amsterdam.

In reactie op de benoeming zei Mark McLaughlin, Managing Director van Cromwell Property Group in Europa: ‘Lodewijk is een ervaren ondernemer met een uitstekende staat van dienst. Zijn benoeming is in lijn met onze strategie het bedrijf toekomstbestendig te maken door het team te versterken, terwijl we blijven investeren in ons platform, onze processen en nieuwe technologie. Hij treedt toe op een spannend moment in de ontwikkeling van onze activiteiten, waaronder het uitbreiden van de mogelijkheden op het gebied van asset management en het verbreden van ons aanbod aan investeerders.’

 

https://www.cromwellpropertygroup.nl/nieuws/cromwell-benoemt-lodewijk-zweers-tot-head-of-capital-and-operations

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?