Janet Meesters en Arjan de Snoo per direct in dienst bij DLA Piper

0

Advocatenkantoor bouwt juridische ondersteuning bij grote infrastructuur- en energieprojecten in Nederland verder uit

Janet Meesters (37) en Arjen de Snoo (35) treden per direct in dienst bij de praktijkgroep Litigation & Regulatory van advocatenkantoor DLA Piper. Meesters en De Snoo gaan aan de slag als Legal Director. Beiden komen over van advocatenkantoor Houthoff. Met de aanstelling van de twee geeft DLA Piper zijn snel groeiende Infrastructure en Energy/Renewables team verder vorm.

Meesters en De Snoo zullen veelvuldig gaan samenwerken met de praktijkgroepen Finance & Projects en Real Estate voor onder andere (grensoverschrijdende) financiering, aanbesteding en uitvoering van grote infrastructuur- en bouwprojecten. Extra ondersteuning op dat gebied is hard nodig gezien de toename aan grote infrastructuurprojecten in Nederland en de Europese energietransitie en elektrificatie. Onder meer bij de financiering en bouw van wind- en zonne-energieparken ziet DLA Piper de vraag naar juridische ondersteuning razendsnel groeien.

Sector expertise
“De komst van deze twee specialisten is een enorme versterking voor ons kantoor,” zegt Paul Hopman, Country Managing Partner DLA Piper Nederland. “We spelen met hun komst in op de veranderende markt en vraagstukken bij onze cliënten. De internationale praktijk van DLA Piper is al erg sterk in de sector van infrastructuur- en energieprojecten en de expertise en ervaring van Meesters en De Snoo geeft ons team nóg meer gewicht en vorm.”

Janet Meesters
Meesters neemt ruim 13 jaar ervaring in de advocatuur mee in haar nieuwe rol als Legal Director bij DLA Piper. Haar specialismen, aanbestedingsrecht en civiel bouwrecht, bouwde ze vooral op bij Houthoff, waar ze bijna tien jaar werkte. Meesters is daarnaast al jaren lid van de Nederlandse Vereniging van Aanbestedingsrecht en van de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten. Ze spreekt regelmatig op seminars en congressen en publiceert regelmatig in diverse vakbladen. Meesters doceert bij het Public Procurement Research Centre van de Universiteit Utrecht en het Instituut voor Bouwrecht.

“Dit is een mooie stap,” vertelt Meesters over haar nieuwe uitdaging. “Ik kijk ernaar uit om samen met mijn team meters te gaan maken en om deze rechtspraktijk verder te ontwikkelen.”

Arjen de Snoo
De Snoo gaat bij DLA Piper aan de slag als Legal Director en komt eveneens over van Houthoff, waar hij bijna 12 jaar werkte als advocaat. De Snoo is specialist in (ruimtelijk) bestuursrecht en omgevingsrecht. Hij is lid van onder andere de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten en de Vereniging van Onteigeningsadvocaten. De Snoo publiceert en spreekt regelmatig over zijn vakgebied en over de nieuwe Omgevingswet. Net als Meesters voegt hij zich bij het team Infrastructure en Energy/Renewables van DLA Piper.

“Ik ben verheugd om voor een toonaangevend kantoor als DLA Piper aan de slag te gaan,” zegt De Snoo zelf over zijn aanstelling. “Het internationale karakter van de praktijk spreekt mij erg aan. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring met mijn collega’s te delen.”

Over DLA Piper
DLA Piper is een wereldwijd opererende juridische dienstverlener die actief is in meer dan 40 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific, Europa en het Midden-Oosten, waardoor het ondernemingen overal ter wereld kan bijstaan bij hun juridische zaken.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?