VGM NL lanceert Benchmark Duurzaamheid Kantoren

0

Slechts 60 procent kantoren onder management bij VGM NL-leden heeft Energielabel C of hoger.

Uit de nieuwe VGM NL Benchmark Duurzaamheid Kantoren van VGM NL in samenwerking met CFP Green Buildings, blijkt dat 40 procent van de kantoorgebouwen onder management bij VGM NL-leden nog geen energielabel C of hoger heeft.

De VGM NL Benchmark Duurzaamheid Kantoren is uitgevoerd op basis van een totale portefeuille van 727 kantoorgebouwen met een gezamenlijke oppervlakte van circa 4,4 miljoen m2. 60 procent van deze gebouwen heeft een energielabel C of hoger en voldoet daarmee nu al aan de verwachte verplichting van minimaal energielabel C in 2023.

De helft van deze kantoren heeft een geregistreerd energielabel en de andere helft een berekend energielabel.

Eric Verwey, voorzitter VGM NL: “De koppeling van het VGM NL Dashboard Duurzaamheid aan de VGM NL Database biedt onze leden een hulpmiddel om opdrachtgevers te informeren en te adviseren over verduurzaming van hun kantoorgebouwen. Daarnaast is het voor VGM NL zelf een belangrijke tool om vorm en inhoud te geven aan onze ambitie de adviserende taak van vastgoedmanagers concreter te ondersteunen met data.”

Besparingspotentieel
De VGM NL Benchmark Duurzaamheid Kantoren toont een besparingspotentieel van € 11 per m². Het besparingspotentieel per m² is het hoogst bij kantorengebouwen met een grootte tussen de 1.000 en 3.000 m². De meest besparende maatregel in euro’s is het toepassen van ledverlichting.

Advies aan opdrachtgevers met behulp van VGM NL Dashboard Duurzaamheid
Tom van Putten, VGM NL bestuurslid Commercieel vastgoed: “De VGM NL Benchmark Duurzaamheid Kantoren biedt de aangesloten vastgoedmanagers een dashboard dat in dienst staat van hun advies over verduurzaming van de vastgoedportefeuille van opdrachtgevers. Rapportages uit het VGM NL Dashboard Duurzaamheid omvatten de duurzaamheidsstatus, mogelijke verbeteringen, de noodzakelijke investeringen (per kantoorgebouw) en de terugverdientijd. Hiermee kunnen onze leden hun dienstverlening uitbreiden.”

Nader onderzoek
De komende periode gaat VGM NL de VGM NL Benchmark Duurzaamheid in samenwerking met TIAS School for Business and Society, nader onderzoeken. Onderwerpen zoals mogelijke CO2-reductie zullen nader wordt geanalyseerd.
Ook andere vastgoed segmenten; zoals winkels, bedrijfsruimten en huurwoningen zullen één voor één in de benchmark en het dashboard worden opgenomen.

 

https://vgm.nl/NieuwsDetail.aspx

Share.

Comments are closed.