Djimmer Yetsenga gestart als Research Manager ESG bij Altera

0

Het betreft een nieuwe functie die is gecreëerd om de sterke positie die Altera heeft op het terrein van duurzaamheid te behouden en verder uit te bouwen.

Djimmer over zijn aanstelling:
Onderdeel van mijn opdracht is het beleid inzake duurzaamheid te verbreden en te verdiepen met ESG elementen. In de sollicitatiegesprekken met Altera sprak het me erg aan dat de organisatie reeds duidelijke keuzes maakt en doelstellingen heeft op het gebied van duurzaamheid. Discussies over de toegevoegde waarde van duurzaamheid voor de organisatie en de investeringen liggen reeds ver in het verleden.

Hiervoor was ik ruim 6 jaar werkzaam als Analist Verantwoord Beleggen bij Achmea Investment Management. Daarvoor heb ik gewerkt bij MN en bij Investment Property Databank (IPD). Mijn ervaring op het gebied van duurzaamheid, ESG factoren en de beleggingscategorie vastgoed komen in mijn nieuwe rol bij Altera heel mooi samen. Als onderdeel van het Research en Strategie team van Altera draag ik bij aan het onderzoek naar trends en ontwikkelingen op de vastgoedmarkt, waar ESG criteria een onderdeel van zijn. Op die manier verwacht ik duurzaamheid verder te kunnen integreren in het beleggingsproces van Altera. Van mijn nieuwe collega’s krijg ik al input voor het duurzaamheidsbeleid uit diverse invalshoeken, omdat ESG criteria relevant zijn in alle fases van de vastgoedcyclus; van acquisitie, ontwikkeling en exploitatie tot en met de verkoop.

 

https://www.alteravastgoed.nl/nieuws/djimmer-yetsenga-gestart-als-research-manager-esg/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?