Rijksmonumentaal complex Huis Zoudenbalch in Utrecht verkocht

0

LEKSTEDEwonen en Woongoed Zeist hebben Huis Zoudenbalch in Utrecht verkocht. Huis Zoudenbalch is een rijksmonumentaal pand in de binnenstad van Utrecht. Het complex heeft een gotische uitstraling, kenmerkende rode luiken en een rijke geschiedenis. De koper is Wellmax B.V. (overkoepelende naam Maxwell Invest). Capital Value begeleidde het verkoopproces.

Huis Zoudenbalch beschikt in totaal over 24 appartementen, 21 bergruimten, een overdekte fietsenstalling en een fraaie ruime binnentuin. Een ombouw van een voormalig kantoor in 2011 zorgde ervoor dat er appartementen zijn gerealiseerd, die volledig aan de moderne eisen voldoen.

Ed de Groot, directeur-bestuurder van LEKSTEDEwonen en belast met het beheer: “De reden dat wij als corporaties besloten hebben tot verkoop over te gaan is dat het complex niet meer behoort tot de kerntaak van de volkshuisvesting, namelijk het bouwen en verhuren van sociale huurwoningen. De beschikbaar gekomen middelen kunnen wij nu inzetten voor nieuwbouw van sociale huurwoningen of voor het verduurzamen van bestaande woningen.

Cyril de Weerdt, directeur-eigenaar van vastgoed- en projectontwikkelingsorganisatie Maxwell Invest: “Wij zijn zeer verheugd en trots dat ons de aankoop van Huis Zoudenbalch door LEKSTEDEwonen en Woongoed Zeist gegund is. Dit unieke stadskasteel in de historische binnenstad van Utrecht is een zeer waardevolle aanvulling op onze bijzondere en monumentale vastgoedportefeuille. De begeleiding door Capital Value bij dit proces hebben wij als zeer prettig en professioneel ervaren.”

Maxwell Invest is gespecialiseerd in het duurzaam ontwikkelen en beheren van kwalitatief hoogwaardig, hoogstedelijk en residentieel vastgoed. Vanuit ‘s-Hertogenbosch transformeert en beheert zij momenteel projecten in o.a. Den Haag, Delft, Amsterdam, Zwolle, Nijmegen en nu ook Utrecht.

Chanine van Kleij, specialist woningcorporaties: “Er was veel belangstelling vanuit marktpartijen voor dit unieke complex. Een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen een corporatie en een belegger”.

 

https://www.capitalvalue.nl/nieuws/rijksmonumentaal-complex-huis-zoudenbalch-in-utrecht-verkocht

Share.

Comments are closed.