Cushman Wakefield benoemt Eric van Dyck tot Chairman EMEA Capital Markets

0

Cushman & Wakefield heeft Eric van Dyck benoemd tot Chairman EMEA Capital Markets ter ondersteuning van de groei binnen de EMEA-regio.

Capital Markets specialist Van Dyck is afkomstig van Redevco B.V. waar hij in 2010 begon als Chief Operations Officer (COO) en later Chief Investment Officer (CIO) werd. In de jaren daarvoor werkte hij 27 jaar bij Cushman & Wakefield als Managing Partner van de Belgische organisatie en bestuurslid. Van Dyck start op 12 februari weer bij Cushman & Wakefield en blijft als niet uitvoerend bestuurslid eveneens verbonden aan Leasinvest.

Eric van Dyck zal Jan-Willem Bastijn, hoofd EMEA Capital Markets, ondersteunen bij de verdere groei en uitbreiding van Cushman & Wakefields´ vastgoedbeleggingsactiviteiten in de EMEA-regio. In deze rol zal hij de belangrijkste klanten in de regio actief ondersteunen en zich richten op het volgen van internationale kapitaalstromen. Daarnaast zal hij nauw samenwerken met Michael Rodda, hoofd EMEA Retail Capital Markets, Stephen Screene, COO, EMEA Capital Markets en Paul Boursican, Head of Business Space, EMEA Capital Markets. Zijn vestigingsplaats is Londen van waaruit hij in de gehele EMEA-regio zal werken.

Jan-Willem Bastijn, hoofd EMEA Capital Markets: “Eric heeft een uitstekende reputatie en is een aanwinst voor ons bedrijf en we zijn heel blij dat hij weer terugkomt naar Cushman & Wakefield. Onze organisatie is de afgelopen zeven jaar wel aanzienlijk groter geworden maar onze focus op resultaat en het bieden van inzicht is onveranderd.”

Eric van Dyck, Chairman EMEA Capital Markets: “Na zeven jaar aan opdrachtgeverskant te hebben gewerkt keer ik terug met directe kennis en ervaring als belegger. Ik weet dat in deze snel veranderende markt het uiteindelijk gaat om producten, klanten en kapitaalstromen en dat adviseurs alleen relevant zijn als ze dit met elkaar weten te verbinden in een optimale dienstverlening.”

Het EMEA Capital Markets team van Cushman & Wakefield telt inmiddels 380 medewerkers die in de afgelopen 24 maanden betroken zijn geweest bij commercieel vastgoedtransacties met een volume boven de 64 miljard dollar. In 2017 was het team betrokken bij diverse record brekende transacties in markten in de hele regio zoals de pan-Europese portefeuille van IKEA Centres waarin het team exclusief adviseur was in de grootste retailtransactie in Europa met een volume van € 900 miljoen, de transactie van 20 Fenchurch Street in Londen wat met een volume van £ 1,285 miljard de grootste single asset transactie ooit was in Groot-Brittannië en de verkoop van de iconische toren van de City of Londen, The Leadenhall Building, in London die is verkocht aan het Hongkongse CC Land voor £ 1,15 miljard.

 

http://www.cushmanwakefield.nl/nl-nl/news/2018/02/cushman-wakefield-benoemt-eric-van-dyck-tot-chairman-emea-capital-markets/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?