1 op de 5 woningcorporaties verplicht aansprakelijkheidsverzekering bij schotelantenne

0

1 op de 5 van de woningcorporaties stelt een aansprakelijkheidsverzekering verplicht voor huurders die een schotelantenne willen plaatsen.

Dit blijkt uit het onderzoek van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum (AIC), waarbij 50 van de 350 woningbouwcorporaties zijn onderzocht.

Aansprakelijkheid bij schade
20 procent van de woningcorporaties verplicht huurders om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten wanneer zij een schotelantenne willen plaatsen.

Het monteren van een schotelantenne brengt namelijk een verhoogd risico op schade aan huurhuizen en de omgeving met zich mee.

‘’Met zo’n 600.000 Nederlandse huishoudens die een schotelantenne gemonteerd hebben, is de informatievoorziening rondom dit thema erg belangrijk’’, stelt Simon den Hollander, hoofdredacteur van het AIC. ‘’Woningcorporaties dekken zich op deze manier in voor schade, waarvan zij weten dat de huurder deze niet kan betalen. Het gaat per slot van rekening om minima die via de woningcorporatie huren’’.

Grote verschillen in dekkingsvoorwaarden
Het onderzoek van het AIC laat zien dat er grote verschillen bestaan in de dekkingsvoorwaarden die verzekeraars stellen bij schade door zo’n antenne.

De ene verzekeraar vergoedt tot 4.000 euro, terwijl de andere verzekeraar tot 250.000 euro vergoedt.

Het meerendeel van de onderzochte verzekeraars biedt echter mogelijkheden om verzekerd te zijn tot 2,5 miljoen euro.

Voor alle belanghebbenden publiceerde het AIC tevens een overzicht van de resultaten van onderzochte aansprakelijkheidsverzekeringen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?