Colliers International adviseert Smyths Toys bij uitbreiding naar Nederland

0

De Ierse speelgoedketen Smyths Toys gaat uitbreiden naar Nederland. Het bedrijf wil op korte termijn 30 winkels van 1.000 tot 3.000 m² openen.
Smyths Toys is een familiebedrijf en opgericht door vier broers in 1986 in Galway. Het bedrijf verkoopt speelgoed voor alle leeftijden en heeft op dit moment 30 winkels in Ierland en 80 winkels in het Verenigd Koninkrijk. De speelgoedketen sponsort het bekende Ierse televisieprogramma The Late Late Night Show dat een deel van de opbrengst aan het goede doel geeft.

Door winkels op het vaste land van Europa te openen, geeft Smyths Toys invulling aan hun expansiestrategie. Er is gekozen om in Nederland te starten vanwege de goede beheersing van de Engelse taal en de makkelijke bevoorrading via de haven van Rotterdam. De nieuwe winkels liggen bij voorkeur aan de rand van de stad of in de binnenstad. De opening van 30 winkels levert ongeveer 600 banen op.

Na een succesvolle uitrol in Nederland gaan ze uitbreiden naar de overige landen.

Vastgoedadviseur Colliers International adviseert Smyths Toys bij deze expansie.

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/nieuws/2018/02-01-2018-colliers-international-adviseert-smyths-toys-bij-uitbreiding-naar-nederland

Share.

Comments are closed.