Syntrus Achmea REF verkoopt woningportefeuille voor Pensioenfonds Tandtechniek

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens Stichting Pensioenfonds voor de Tandtechniek een woningportefeuille verkocht van 211 woningen. Reden is de voorgenomen liquidatie van het fonds, dat opgaat in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. Loyens & Loeff verzorgde de juridische begeleiding.

De woningen liggen verspreid over 9 locaties. Het betreft 80 eengezinswoningen, 131 meergezinswoningen, 1 commerciƫle ruimte en 26 parkeerplaatsen. De complexen liggen onder meer in Barneveld, Didam, Enschede, Malden en Sittard. De koper is Vastgoed Syndicering Nederland, die de woningen zal onderbrengen in een op te richten woningmaatschap voor particulieren (1e kwartaal 2018).

Kees van Harten, directeur Capital Value: “Dit jaar is een record aan woningbeleggingstransacties gerealiseerd. Veel institutionele partijen hebben bestaande woningen verkocht met als voornaamste reden de portefeuille te verjongen, verduurzamen of liquiditeit te genereren. Daarnaast heeft juist ook deze groep beleggers een enorme bijdrage kunnen leveren in het realiseren van nieuwbouw.”

 

https://www.capitalvalue.nl/nieuws/syntrus-achmea-ref-verkoopt-woningportefeuille-voor-pensioenfonds-tandtechniek

Share.

Comments are closed.