Toon Corver benoemd als nieuw directielid van Mitros

0

Toon Corver is door de Raad van Commissarissen benoemd als nieuw directielid van woningcorporatie Mitros. Per 1 januari zal hij in dienst treden. Zijn portefeuille omvat financiën, ICT, verkoop, zakelijke verhuur, klantcontact en dagelijks onderhoud.

Toon Corver studeerde Bestuurskunde aan de universiteit Twente en deed de opleiding Register Controller aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Tussen 1998 en 2005 vervulde hij eerst de rol van Finance directeur en later die van directielid van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Daarna stapte Toon over naar Arcadis Nederland waar hij CFO/COO werd. In 2013 begon hij zijn meest recente functie waarin hij verantwoordelijk was als CFO voor Arcadis Europe. Hiernaast is hij op dit moment actief als commissaris bij PNO Consultants en Trajectum (VG/GGZ instelling in Noord-Oost Nederland).

Vanaf 1 januari 2018 zullen Toon Corver en Henk Peter Kip samen de directie vormen van woningcorporatie Mitros.

Ella Vogelaar, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is verheugd met zijn benoeming: “Toon brengt veel bestuurlijke ervaring mee van buiten de corporatiesector. Ik verwacht dat hij met die frisse blik Mitros stimuleert bij het realiseren van een nog betere dienstverlening aan onze huurders.”

Henk Peter Kip, directievoorzitter Mitros, kijkt uit naar de samenwerking: “Heel fijn dat we met Toon de directie van Mitros weer op volle sterkte hebben en samen – met al onze collega’s bij Mitros – kunnen werken aan goede volkshuisvesting in Utrecht en Nieuwegein.”

Toon Corver woont in Hilversum, is getrouwd en heeft twee dochters die beide wonen en studeren in Utrecht. ‘Bij Mitros liggen er mooie ambities om als sociaal volkhuisvester de huidige en toekomstige huurder centraal te stellen, de bedrijfsvoering goed op orde te hebben en voorop te lopen op het gebied van innovaties rond thema’s als duurzaam wonen. Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten om hier concreet aan te gaan werken, samen met de medewerkers van Mitros.’

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/4fb1a4656f7789dc/original/Persbericht-Toon-Corver-benoemd-als-nieuw-directielid-van-Mitros.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?