OHK Vastgoed verkoopt 180 studio’s in Groningen

0

OHK Vastgoed heeft 180 zelfstandige studio’s in Groningen verkocht. Het project ligt aan de Oosterhamrikkade 103-107 en is onderdeel van de vernieuwing van de Oosterhamrikkade en de Stadswerf. Geveke Bouw is reeds begonnen met de realisatie van het complex. De oplevering zal naar verwachting omstreeks april 2018 plaatsvinden. Capital Value begeleidde OHK Vastgoed bij de verkoop.

Over het project
Het project past in het Campus Groningen beleid van de gemeente Groningen. In dit beleid wordt ingezet op meer kwaliteit, meer ruimte en meer zelfstandigheid van woningen voor jongeren en studenten. Hoogwaardige nieuwbouwcomplexen met zelfstandige eenheden krijgen daarbij de voorkeur boven kamerverhuur.

Het complex wordt aardbevingsbestendig gebouwd volgens de Nieuwbouwregeling van de NAM, waarbij de aardbevingsbestendigheid vanaf het begin van het ontwerpproces is meegenomen. Dit komt met name tot uiting in de fundatie, waarmee een verschil in hoogte kan worden opgevangen.

Thijs Meijer, specialist nieuwbouw bij Capital Value: “Het project is een aanwinst voor een studentenstad als Groningen. Door het groeiende aantal studenten stijgt de vraag naar betaalbare zelfstandige woonruimte. De Oosterhamrikkade is een mooie locatie die aantrekkelijk is voor studenten”.

 

https://www.capitalvalue.nl/nieuws/ohk-vastgoed-verkoopt-180-studios-in-groningen

Share.

Comments are closed.