Nieuwe aanwinst voor het bestuur Dutch Green Building Council

0

Het bestuur van Dutch Green Building Council is een ‘gamechanger’ rijker, Elsbeth Quispel (Cushman & Wakefield) zal per direct de twaalf andere bestuursleden komen versterken. Haar toetreding geeft een extra stimulans aan het bereiken van het doel van Dutch Green Building Council: het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van Cushman & Wakefield om transparantie en meetbaarheid van duurzaamheid in vastgoedtaxaties te versnellen.

Meer dan alleen energiebesparing
De afgelopen jaren is Elsbeth Quispel op uiteenlopende aspecten van duurzaamheid actief geweest, zoals binnen GRESB waar zij Managing Director ESG & Real Estate was. Quispel zegt trots te zijn op wat ze heeft kunnen doen, maar ziet ook dat er nog een enorme opgave voor de vastgoedmarkt ligt “waar we samen de schouders onder moeten zetten”. Het realiseren van een duurzame toekomst voor iedereen is in haar ogen de grootste uitdaging van deze tijd. Quispel: “En dat gaat verder dan energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot. Dit gaat ook over spreiding van welvaart, welzijn en gezondheid en over maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.”

De juiste mindset
Quispel is sinds januari 2017 als Partner & Head of Strategic Consultancy & Sustainability werkzaam bij Cushman & Wakefield, waar ze als ‘gamechanger’ dagelijks bezig is met de vastgoedmarkt van morgen. Ze is actief voor diverse institutionele beleggers, corporate occupiers, financiële instellingen en gemeenten. Intern is zij aanjager, initiator en voortrekker van Information-bases analysis, Digital Transformation en Sustainability, Health & Wellbeing. Vanaf nu zal zij ook binnen het bestuur van Dutch Green Building Council de juiste mindset waarborgen.

Quispel: “Ik vind het fantastisch plaats te nemen in het bestuur van DGBC. Hoewel ik gezien mijn achtergrond altijd vanuit een vastgoedperspectief naar duurzaamheid kijk, zal ik in het bestuur vooral ook aandacht opeisen voor de menselijke weg naar een duurzame wereld. Door eigenaren- en gebruikersperspectief op duurzaamheid, gezondheid en welzijn samen te brengen. In de opgave die voor ons ligt gaat het namelijk vooral ook over gedrag en keuzes maken. En over moed, doorzettingsvermogen en daadkracht. Het moment voor duurzaamheid is er, het komt nu echt aan op doorpakken. Daar draag ik graag aan bij.”

Annemarie van Doorn, algemeen directeur Dutch Green building Council: “De ambities van Elsbeth op het gebied van duurzaamheid zijn precies de redenen waarom ik zo blij ben dat zij ons bestuur komt versterken. Haar energie, kennis en enthousiasme zijn een prachtige aanvulling op de huidige krachten binnen ons team.”

 

https://www.dgbc.nl/actueel/nieuwsarchief/nieuwe-aanwinst-bestuur-dutch-green-building-council

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?