Blokker Holding verkoopt Intertoys aan Alteri Investors

0

Blokker Holding en Alteri Investors (Alteri) hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van speelgoedketen Intertoys, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL. De voorgenomen transactie is in lijn met de herziene strategie die op 16 mei 2017 door Blokker Holding werd aangekondigd. De toonaangevende speelgoedketen past goed bij Alteri, een gespecialiseerde investeerder in de Europese retailmarkt. Alteri heeft uitgebreide ervaring op het gebied van en zet zich in voor het transformeren en vernieuwen van retailbedrijven met als doel het behalen en behouden van een duurzaam concurrentievoordeel. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten en in afwachting van het advies van de Centrale Ondernemingsraad.

Alteri’s betrokkenheid en investeringen zullen Intertoys in staat stellen verder te bouwen aan het merk, de online mogelijkheden en het winkelnetwerk. Met de ondersteuning van Alteri kan Intertoys haar plannen met betrekking tot omnichannel, supply chain, winkelinnovatie en marketing versneld en effectief uitvoeren. Ik ben ervan overtuigd dat Intertoys haar positie als toonaangevende gespecialiseerde Nederlandse speelgoedketen verder zal uitbreiden en versterken.
Jeroen Visser, CFO Blokker Holding

Het is een groot voorrecht om Intertoys aan onze portefeuille toe te voegen. Wij kijken ernaar uit om met de collega’s en franchisenemers van Intertoys, verder gebruik te maken van de sterke positie die Intertoys inneemt op de speelgoedmarkt. Samen met hen willen we Intertoys verder omvormen naar een omnichannel retailbedrijf, waarmee de gezondheid van de onderneming het beste is geborgd. Hoewel de speelgoedmarkt een aantal moeilijke jaren achter de rug heeft, is het ons uiteindelijke streven van Intertoys een volledig op de klant gericht bedrijf te maken, waar klanten hun weg kunnen vinden in relevante, aantrekkelijke en nabij gelegen winkels die naadloos aansluiten bij de online dienstverlening en de webshops. Na afronding van de transactie zal het bedrijf goed gekapitaliseerd zijn en gebruik kunnen maken van onze inzichten in de sector, onze experts en ons netwerk. Hiermee kunnen wij de klantpropositie van Intertoys verder versterken.
Gavin George, CEO Alteri

Nextail, de online-organisatie van Blokker Holding die verantwoordelijk is voor de online-activiteiten van Intertoys, zal de dienstverlening aan Intertoys op basis van een service level agreement voortzetten.

Blokker Holding en Alteri verwachten de transactie voor eind november 2017 af te ronden. Er worden geen verdere details over de overeenkomst bekendgemaakt.

Over Intertoys
Intertoys, dat in 1976 werd opgericht in Gouda, exploiteert circa 500 winkels (inclusief ruim 100 franchisewinkels) in heel Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, evenals een of meerdere webshops in deze landen. Intertoys heeft diverse moderniserings- en herstructureringsactiviteiten doorgevoerd. In 2015 kondigde Blokker Holding de integratie aan van de hoofdkantoren van Intertoys en Bart Smit en de aanstelling van één managementteam voor de beide retailmerken. In juni 2016 maakte Blokker Holding bekend dat Intertoys, Bart Smit en Toys XL zouden worden samengevoegd tot één merk, ‘Intertoys’. De ombouwoperatie van Bart Smit-winkels naar Intertoys is inmiddels voltooid, op 13 winkels in Nederland en de Bart Smit-winkels België na. De Toys XL-winkels worden voor het eind van het jaar omgebouwd naar Intertoys. Voordat het hoogseizoen van dit jaar begint, zal Intertoys ook verschillende innovatieve omnichannel-proposities implementeren en verbeteringen doorvoeren aan haar online platforms. Het merendeel van de winkels bevindt zich in Nederland. Intertoys heeft ruim 4.000 medewerkers en heeft onlangs een aantal proefwinkels in Nederland geopend.

Over Alteri Investors
Alteri Investors is een gespecialiseerde investeerder in de Europese retailsector met een succesvol trackrecord in het oplossen van uitdagingen in de retail. Het bedrijf werd in november 2014 opgericht als een joint venture tussen Alteri’s management en fondsen die worden beheerd door dochterondernemingen van de toonaangevende alternatieve vermogensbeheerder Apollo Global Management, LLC (samen met haar geconsolideerde dochterondernemingen, ‘Apollo’) (NYSE: APO).

Alteri beschikt over een team van mensen met jarenlange ervaring in investeringen en herstructureringen in de retailsector. Sinds haar oprichting heeft Alteri een groot aantal schuld- en aandelentransacties voltooid, waaronder de acquisitie van Versandhaus Walz, een vooraanstaande in Duitsland gevestigde multi-channel en multi-brand retailer. Alteri streeft ernaar nieuw kapitaal in te brengen om bedrijven weer gezond te maken. Het bedrijf is gevestigd in Mayfair, Londen.

Over Blokker Holding
Blokker Holding is een Nederlands retailconcern gericht op de sectoren Huishoud en Speelgoed. Blokker Holding is momenteel actief met zes retailformules en heeft ruim 1.900 winkels en circa 18.500 medewerkers in acht landen. Op 16 mei 2017 maakte Blokker Holding bekend zich volledig te gaan richten op de Blokkerwinkels in Nederland en België en de overige winkelbedrijven Xenos, Leen Bakker, Intertoys, Maxi Toys en Big Bazar te gaan verkopen. Marskramer gaat door als franchiseformule en groothandelsorganisatie. In juli 2017 heeft Blokker Holding de verkoop van Leen Bakker aan Gilde Equity Management afgerond. Nextail, de online-organisatie die alle winkelbedrijven van Blokker Holding bedient, zal de dienstverlening aan Leen Bakker en Intertoys voortzetten op basis van service level agreements. Kijk voor meer informatie op www.blokkerholding.nl.

 

http://nieuws.blokkerholding.nl/blokker-holding-verkoopt-intertoys-aan-alteri-investors/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?