Hanzevast verkoopt drie kantoren

0

Fondsbeheerder Hanzevast heeft namens het Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V. drie panden uit portefeuille verkocht. De kantoren zijn via een door Hanzevast georganiseerd biedingsproces individueel verkocht aan Snippe Projecten en Mutos City Apartments.

De locaties Eekholt 54 in Diemen, Jansbuitensingel 20 in Arnhem, en Planetenweg 11-41 in Hoofdorp hebben samen een oppervlakte van ruim 11.500 m². De verkooptransacties zijn onderdeel van een driejarig desinvesteringsplan van de fondsbeheerder. In totaal bestaat deze portefeuille uit 32 kantoorpanden, verspreid over steden in heel Nederland met ruim 133.000 m² verhuurbaar oppervlak.

Georganiseerd verkopen
De drie kantoren hebben een goed ontwikkelpotentieel naar woningen en stonden hoog op de verlanglijst van projectontwikkelaars. Hanzevast leidt de desinvestering van het fonds via een door Hanzevast Real Estate georganiseerde verkoopprocedure. “Een zorgvuldige verkoop is van belang voor het Fonds, dat gebaat is bij een goed verkoopresultaat”, aldus Jos Westra, Directeur van Hanzevast.

Er worden op dit moment 9 andere kantoren ter verkoop aangeboden. Voor alle aangeboden panden kunnen meerdere serieuze kopers worden gevonden. De merkbaar verbeterde markt zorgt voor grote interesse. Westra is hier tevreden over. “Steeds meer beleggers zien ook dat beleggen in kantoren op de huidige prijsniveaus aantrekkelijk is”.

Goede prijzen en timing
Ook ziet de fondsbeheerder de effecten van de verkoopprocedure. “De aanwezigheid van meerdere kopers stelt ons in staat competitieve biedingsprocedures te voeren. Hiermee kunnen we prijzen per vierkante meter realiseren die hoger liggen dan vergelijkbare buurpanden die recentelijk onderhands zijn verkocht”, aldus Westra.

“We hebben gewacht met het starten van het verkoopproces totdat de markt weer enigszins was aangetrokken. Inmiddels is dat een gegeven en wordt geprofiteerd van de aantrekkende markt en navenante prijzen. De verkoopresultaten die we momenteel realiseren werden een jaar geleden niet voor mogelijk gehouden”.

Hanzevast zal de komende periode de verkoop van nieuwe panden beginnen.

Share.

Comments are closed.