Prologis realiseert wederom hoogwaardig DC op Trade Port Noord in Venlo

0

Prologis is begin september 2017 gestart met de realisatie van een uitbreiding van circa 36.000 m² op de bestaande ontwikkeling van DC 6 op Trade Port Noord in Venlo. Eerder dit jaar realiseerde Prologis op Trade Port Noord DC 6 (36.000 m²) en DC 7 (60.000 m²). Beide DC´s zijn verhuurd aan internationale logistieke dienstverleners. De uitbreiding op DC 6 is wederom een speculatieve ontwikkeling.

De nieuwe ontwikkeling, een uitbreiding van 36.000 m² op DC 6, wordt aan de achterzijde van de eerste fase van DC 6 gerealiseerd. Dit deel grenst aan de toekomstige rail terminal die hier in 2019 wordt gerealiseerd. De bouw is in de eerste week van september 2017 gestart en betreft een hoogwaardige ontwikkeling van een BREEAM gecertificeerd DC, voorzien van een mezzanine vloer zonder kolommen, een hoge vloerbelasting en loading docks. De uitbreiding wordt in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd.

Met de realisatie van dit gebouw betreft de omvang van de totale portefeuille van Prologis in Venlo circa 280.000 m². Hiermee is Prologis de grootste ontwikkelaar/belegger van Logistiek vastgoed in Venlo.

Venlo kan al vele jaren op rij rekenen op veel interesse van logistieke dienstverleners. In 2016 en 2017 is maar liefst 600.000 m² logistiek opgenomen in Venlo.

Menno van Boxtel, Head of Logistics bij Cushman & Wakefield: “De dynamiek in logistiek vastgoed is ook dit jaar weer groot, de sector staat scherp op de radar van gebruikers. De afgelopen jaren is de jaarlijkse opname toegenomen met circa 20% tot 25% per jaar. Naar verwachting zet deze trend ook dit jaar door wat resulteert in een opname in 2017 van totaal circa 2,1 tot 2,2 miljoen m² . Regionaal kampt de markt met een fors aanbodprobleem van direct beschikbaar logistiek vastgoed. Gebieden als Venlo, Tilburg, Eindhoven en Moerdijk kennen minimale leegstandpercentages van rond de 0% tot 2%. Vooral in deze logistieke hotspots zijn speculatieve ontwikkelingen dan ook een logisch gevolg van de enorme marktvraag.”

Thijs van de Meulengraaf, Associate Director Logistics & Industrial bij JLL: “Met deze hoogwaardige speculatieve ontwikkeling anticipeert Prologis op de behoefte van gebruikers. In 2017 is al meer vierkante meters logistiek vastgoed opgenomen dan in geheel 2016, daarmee wordt 2017 een recordjaar. Onze verwachting is dat de ruimtebehoefte van gebruikers ook de komende jaren zal aanhouden”.

De verhuur van het nieuwe DC op Trade Port Noord in Venlo is in handen van de in logistiek vastgoed gespecialiseerde verhuurteams van Cushman & Wakefield en JLL.

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-nieuwsberichten/2017/q3-2017/nieuwsberichten-uit-het-derde-kwartaal-van-2017/prologis-realiseert-wederom-hoogwaardig-dc-op-trade-port-noord-in-venlo?page=1

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?