JLL benoemt Pieter Hendrikse tot CEO van Nederland

0

JLL benoemt Pieter Hendrikse (49) per 1 november 2017 tot CEO voor de groeiende organisatie in Nederland. Hij volgt hiermee Vincent Querton op, ​die eerder dit jaar het bedrijf verliet.

Hendrikse heeft meer dan 25 jaar ervaring in de vastgoedsector. De laatste jaren was hij CEO Europe, Middle East and Africa bij CBRE Global Investors, het voormalige ING Real Estate Investment Management, waar hij sinds 1999 werkzaam was. Naast zijn rol als CEO maakte Hendrikse deel uit van het Global Executive Committee, het Global Investment Committee en was hij Global Leader of Sustainability.

Hendrikse is actief betrokken bij verschillende branche platforms zoals: INREV, waar hij als medeoprichter nu erelid is; ULI Europe Excutive Committee waar hij actief lid is en DUFAS waar hij tot juni jl. de vastgoedsector in Nederland vertegenwoordigde voor fonds- en asset management.

“Wij zijn verheugd Pieter te verwelkomen als nieuwe CEO voor onze Nederlandse organisatie. Hij is een echte vastgoed professional met een bewezen staat van dienst en daarbij een uitstekend leider. Hij neemt brede ervaring mee op zowel nationaal als internationaal niveau, waardoor hij de juiste persoon is om de verdere ontwikkeling en groei van onze organisatie in Nederland te leiden.”, zegt Frank Pörschke, President EMEA Markets.

Pieter Hendrikse voegt toe: “Dit is een spannende tijd voor Europees vastgoed met de invloeden vanuit verschillende invalshoeken; De digitalisering, politieke ontwikkelingen, het economische landschap en het toenemende belang van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid creëren nieuwe kansen maar ook uitdagingen voor zowel beleggers als gebruikers. Ik kijk uit naar de samenwerking met het Nederlandse team van JLL en het leveren van een bijdrage aan het verdere succes van onze mensen en onze opdrachtgevers.”

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/950/jll-benoemt-pieter-hendrikse-tot-ceo-van-nederland

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?