Quadoro koopt SQUARE in Rotterdam van Maarsen Groep

0

Quadoro Doric heeft kantoorgebouw SQUARE aan het Kruisplein in Rotterdam verworven voor het Europese duurzaamheidsfonds AIF Vontobel Sustainable Real Estate Europe. Het kantoorgebouw omvat circa 4.300 m² verhuurbare ruimte en is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en gemoderniseerd door de eigenaar First Rotterdam Monumenten, een entiteit van Maarsen Groep.

Het monumentale gebouw is in gebruik door Greenchoice, een duurzaam energiebedrijf dat onlangs een langjarige huurovereenkomst heeft gesloten. Quadoro Doric verwerft het gebouw van Maarsen Groep, vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar van commercieel vastgoed en appartementen.

Kantoorgebouw SQUARE (voorheen Het Bouwcentrum) was een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten en het centraal college van het Bouwwezen. In 1946 werd het Bouwcentrum officieel opgericht en in 1949 geopend. In het Bouwcentrum konden professionals en geïnteresseerden terecht voor tentoonstellingen en informatie over bouwen en wonen. SQUARE maakt onderdeel uit van het voormalige Weenapoint-complex. Inmiddels heeft Maarsen Groep het kantoorgebouw FIRST hier gerealiseerd en het short stay concept Premier Suites & Offices in het voormalige kantoor van Nauta Dutilh.

Voor Quadoro Doric waren de centrale ligging, de optimale bereikbaarheid, de bekendheid en rijke historie van het gebouw in de regio en de gesloten huurovereenkomst belangrijke factoren voor de koop. Daarbij voldoet het gebouw volledig aan de hoge duurzaamheidseisen van het beleggingsfonds.

Deze derde aankoop in Nederland onderstreept het aanhoudend hoge tempo van investeringen door Quadoro Doric. Het duurzaamheidsfonds heeft tot dusver elf gebouwen in Europa verworven. Over de aankoop van nog twee gebouwen wordt momenteel onderhandeld.

Quadoro Doric Real Estate GmbH, de vastgoedinvesteringsmaatschappij van de Doric groep, is verantwoordelijk voor de aankoop namens het fonds. Doric Investment GmbH is de investeringsmaatschappij van het duurzaamheidsfonds.

Maarsen Groep heeft deze transactie in eigen beheer verzorgd. Quadoro Doric werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2017/q2/transactieberichten-uit-het-tweede-kwartaal-van-2017/quadoro-koopt-square-in-rotterdam-van-maarsen-groep?page=1&region=

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?