Merin versterkt markpositie met aankoop 20 van kantoren

0

Merin heeft een grote kantorenportefeuille gekocht. De portefeuille omvat 134.000 m2 verspreid over 20 gebouwen in Nederland met de nadruk op de Randstad. Merin versterkt met deze acquisitie haar marktpositie met een focus op kantoorgebouwen.

Boetiekkantoren en Smart Office
Merin heeft de ambitie te groeien en deze gebouwen voegen kwaliteit toe aan de kantorenportefeuille. Merin versterkt met de aankoop het platform als verhuurder van kantoorruimte in het hele land en met deze nieuwe portefeuille is er een beter aanbod bestaande en nieuwe klanten. Naast de kantoren in de Randstad zijn er gebouwen aangekocht in Zwolle, Arnhem en Deventer. Bovendien is een aantal van de gebouwen geschikt voor het boetiekkantorenconcept, deze zullen getransformeerd worden. Ook zitten er locaties tussen die zich lenen voor een Smart Office.

Bas van Holten, CEO van Merin
“We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan het verbeteren van onze gebouwen en onze service. We zijn er klaar voor om het Merin platform te vergroten. Met deze aankoop geven we invulling aan onze groeiambitie en kunnen we onze concepten boetiekkantoren en Smart Office verder uitrollen. Zo kunnen we nog meer plekken creëren waar je graag naartoe gaat en waar je gelukkig, gezond en succesvol kunt zijn.”

Energiemanagement
Merin wilt dit jaar nog voldoen aan het energierlabel C van 2023. Deze 20 gebouwen voldoen hier al aan. Voor de gehele portefeuille focust Merin op energiemanagement, verduurzaming speelt een belangrijke rol.

Merin groeit
Op dit moment verhuurt Merin kantoor- en bedrijfsruimte in 175 eigen gebouwen in heel Nederland. Bij deze aankoop blijft het niet. “We willen groeien en een nog betere positie in de markt en zijn dus op zoek naar goede investeringsmogelijkheden.”

 

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?