Cushman & Wakefield benoemt twaalf data-analisten

0

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield heeft per 1 mei 2017 twaalf data-analisten benoemd als onderdeel van een organisatiebreed Big Data-project. De twaalf analisten zijn al werkzaam bij Cushman & Wakefield in een research- en/of datagerelateerde functie in een van de service lines binnen de organisatie. De analisten zullen circa twee dagen per week uitsluitend werken aan dataverzameling, datastructurering en de ontwikkeling van data-analyse tools en dashboards.

De benoeming van de data-analisten maakt deel uit van een omvangrijk Big Data-project binnen Cushman & Wakefield, dat is gericht op optimaal gebruik van kwalitatief hoogwaardige data ten behoeve van toekomstgericht advies en het vergroten van de transparantie in de sector.

Elsbeth Quispel, Head of Strategic Consultancy & Sustainability en verantwoordelijk voor het Big Data project, zegt hierover: “Door de grote toename in beschikbaarheid van data zullen bedrijven hun beslissingen meer dan ooit gaan baseren op analyses van data en steeds minder op gevoel of op ervaringen uit het verleden. Dit vereist focus op het aanbrengen van structuur in beschikbare data en het maken van de juiste keuzes over relevantie voor onze opdrachtgevers. Dit vraagt ook om het vaststellen van welke tools en dashboards nodig zijn voor onze bedrijfsprocessen en adviestrajecten nu en in de toekomst. Wij zijn er van overtuigd dat goede data-analyses tot vernieuwende inzichten leiden, die zorgen voor betere risicoafwegingen, betere besluitvorming en nieuwe business modellen en diensten. Het reduceert de inefficiëntie van de sector en vergroot de transparantie, twee zeer belangrijke aspecten in deze zeer kapitaalintensieve sector.”

De benoemde data-analisten zijn Wijnand Boers (Valuations & Advisory – Residential), Jelle Boes (Office Agency), Rick Bruinsma (Industrial), Bas Hilgers (Valuations & Advisory), Alicia Hoevelaken (Valuations & Advisory – Offices), Ward van Hoof (Capital Markets), Koen Janssen (Retail), Stephan Laurensse (Valuations & Advisory – Logistics & Industrial), Valerie van Maarschalkerwaard (Valuations & Advisory – Retail), Tom van Noort (Occupier Services), Ivo Schepers (Logistics) en Timco Toppen (Capital Markets).

Jeroen Lokerse, Head of Netherlands Cushman & Wakefield: “Onze business gaat al jaren over data, dat is niet nieuw. Wat nieuw is, is het enorm groeiende potentieel van data-analyses en datatools. Daarmee kunnen we onze kennis en de data waarover we beschikken omzetten naar waarde voor eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed. Ik ben er van overtuigd dat wij als marktleider met de best mogelijke data-analyses nog veel relevanter kunnen worden voor onze opdrachtgevers en voor de markt als geheel. Dat is een inspirerend toekomstperspectief waarin we graag investeren. De benoeming van twaalf data-analisten is voor ons en onze opdrachtgevers dan ook een belangrijke stap in de veranderingen die zich in onze sector voltrekken.”

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-nieuwsberichten/2017/q2-2017/nieuwsberichten-uit-het-tweede-kwartaal-van-2017/cushman-wakefield-benoemt-twaalf-data-analisten?page=1

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?