Edwin Buitelaar bijzonder hoogleraar in Utrecht

0

Dr. Edwin Buitelaar is per 1 maart 2017 benoemd tot bijzonder hoogleraar Land and Real Estate Development van de Universiteit Utrecht. Deze leerstoel is ingesteld door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Binnen het Departement Sociale Geografie en Planologie van de Faculteit Geowetenschappen zal prof. dr. Buitelaar onderzoek doen naar het functioneren van grond- en vastgoedmarkten.

Edwin Buitelaar (1979) werkt sinds 2007 bij het PBL. Daarvoor was hij verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen, alwaar hij promoveerde op een proefschrift waarin hij de transactiekosteneconomie toepast op locatie- en gebiedsontwikkeling in verschillende landen.

Locatie- en gebiedsontwikkeling
Zijn onderzoek richt zich op stedelijke ontwikkeling in het algemeen en op locatie- en gebiedsontwikkeling in het bijzonder. Stedelijke ontwikkeling is een proces dat zich om ons heen en duidelijk zichtbaar afspeelt: de aanleg van woonwijken, bedrijventerreinen, wegen en andere functies is voor iedereen waarneembaar. Daaronder zitten alleen veel minder zichtbare processen waarop grond- en vastgoedmarkten grote invloed hebben. Om stedelijke ontwikkeling goed te kunnen begrijpen en om eventueel in te kunnen grijpen is kennis van die markten, en de actoren en spelregels die daarbinnen actief zijn, van groot belang. Dit vertaalt zich onder andere in onderzoek naar grondbeleid, ruimtelijke ordening, projectontwikkeling en vastgoedbeleggingen. ‘Vormgeven aan de Spontane Stad’ en ‘Gebiedsontwikkeling en Commerciële Vastgoedmarkten’ zijn twee voorbeelden van PBL-publicaties op dit terrein.

Naast zijn rol als project- en programmaleider bij het PBL is Buitelaar research fellow bij de Amsterdam School of Real Estate.

 

http://www.pbl.nl/nieuws/nieuwsberichten/2017/edwin-buitelaar-bijzonder-hoogleraar-in-utrecht

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?