Start realisatie De Boomhuttenclub in Den Haag

0

Op 21 februari gaven wethouder Joris Wijsmuller, Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter Staedion en Raban Josemans, initiatiefnemer van De Boomhuttenclub, officieel het startsein voor de herontwikkeling van het leegstaande ‘Broekenhuis-pand’ in de Boekhorststraat. De drie oude historische gevels worden gerenoveerd en ook de binnenkant wordt aangepakt. Willem Krzeszewski: “We herstellen de oorspronkelijke gevels zo veel mogelijk in oude staat. Vooral de historisch waardevolle gevel van de Cinema Americain (later Thalia) uit 1911 wordt een echte blikvanger voor de straat.”

De Boomhuttenclub winnaar van de prijsvraag
In september 2015 schreven City Mondial, De Posthoorn en Staedion een prijsvraag uit voor het leegstaande Broekenhuis-pand in de Boekhorststraat. Het idee voor een boomhuttenclub won de eerste prijs. De Boomhuttenclub wordt een stedelijk indoorspeelparadijs met boomhutten. Tijdens het startmoment presenteerde Raban Josemans, initiatiefnemer van De Boomhuttenclub, het concept en toonde hij zijn nieuwe logo. “Ouders kunnen hier ook rustig een krantje lezen, wat eten en drinken en naar hun spelende kinderen kijken door een glaswand, die het speel- en horecagedeelte van elkaar scheidt. Als alles meezit kunnen de kinderen begin februari 2018 gaan klimmen en klauteren in De Boomhuttenclub”, aldus Raban Josemans.

Boekhorststraat in de lift
Staedion en de WOM hechten veel belang aan de verbetering van de Boekhorststraat. Daarvoor heeft Staedion via de WOM, in samenwerking met de gemeente, een groot aantal panden aangekocht en
opgeknapt. Los van bouwkundige verbeteringen is er ook aandacht voor de economische impuls, om zo het functioneren van de straat te verbeteren. In een deel van de straat worden ambachtelijke
functies geconcentreerd, dit heet het zogenaamde ‘Makerskwartier’. Ook de invulling van het voormalige Broekenhuis-pand door De Boomhuttenclub ziet Staedion als kans, omdat deze formule een goede publiekstrekker voor de straat zal worden.

Invulling Boekhorststraat 47 – 49
Op de begane grond van Boekhorststraat 47 en 49 komt De Boomhuttenclub. Op de eerste en tweede verdieping komen vijf tweekamerappartementen voor starters. Deze sociale huurappartementen zijn tussen de 40 m² en 60 m² en worden na de zomer via Woonnet Haaglanden aangeboden.

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 36.000 woningen en 4.000 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en garages in Den Haag. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. We streven ernaar dat al onze bewoners zich thuis voelen. Dat kunnen we niet alleen, maar doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.

Over WOM
De Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt – Oude Centrum Den Haag (WOM) is in 2008 opgericht door de gemeente Den Haag en woningcorporatie Staedion. De WOM richt zich op de ontwikkeling en verbetering van vastgoed als instrument om de economische en sociale positie van de wijken Stationsbuurt en Oude Centrum te versterken. De WOM tracht dit te bereiken door het verwerven, ontwikkelen en uiteindelijk weer verkopen van vastgoed. In dat kader ontwikkelt de WOM Boekhorststraat 47-49.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/0caa12ab1efbeb48/original/2017-02-23-Start-realisatie-De-Boomhuttenclub.pdf

Share.

Comments are closed.