Gezondheidscentrum Het Dokhuis in Oude Pekela verkocht

0

VastGoud ontwikkeling heeft gezondheidscentrum Het Dokhuis in Oude Pekela verkocht aan Aedifica Nederland B.V. Het Dokhuis ligt aan de Raadhuislaan 47 te Oude Pekela, is in mei 2016 opgeleverd en voor 100% verhuurd. In het Dokhuis zijn 6 verschillende zorgverleners gevestigd. De begane grond van Het Dokhuis bestaat uit een eerstelijns gezondheidscentrum waarin een huisarts, apotheek, GGZ, diagnostisch centrum en fysiotherapeut gevestigd zijn. Op de eerste en tweede verdieping huurt Stichting Oosterlengte huisvesting voor 32 dementerende ouderen. De omvang is circa 4.220 m² b.v.o.

Steeds meer beleggers erkennen de kansen van zorgvastgoed. Tot de piek van de vergrijzing in 2040 zal de behoefte aan zorg dagelijks en op vrijwel iedere locatie in Nederland blijven groeien. Ook de lange huurcontracten (>12 jaar) die in deze sector nog steeds erg gebruikelijk zijn, maken het een interessante belegging. Het Dokhuis is een mooi voorbeeld van hoe intramurale- en eerstelijnsfuncties succesvol in één gebouw kunnen worden gerealiseerd.
Jeroen Hermus, Associate Director Healthcare, CBRE

Met de realisatie van Het Dokhuis spelen wij in op diverse demografische ontwikkelingen in de gemeente Pekela. Dit gezondheidscentrum zorgt voor een krachtenbundeling op lokaal niveau in eerstelijns zorgverlening waardoor er multidisciplinair en duurzaam gewerkt kan worden. We kunnen dan ook met gepaste trots zeggen dat de realisatie van gezondheidscentrum Het Dokhuis een versterking van de zorg faciliteert en daarmee bijdraagt aan de leefbaarheid in de gemeente.
Harm de Vries, eigenaar Vastgoud

De koper is tijdens deze transactie bijgestaan door juridisch adviseur Stibbe. De verkoper is geadviseerd door CBRE (verkoopbegeleiding), Boekel De Neree (juridisch) en RED The Network (fiscaal).

 

http://nieuws.cbre.nl/gezondheidscentrum-het-dokhuis-in-oude-pekela-verkocht/

Share.

Comments are closed.