Boelens de Gruyter nieuwe eigenaar van de Riekerhof

0

Vastgoedbelegger en ontwikkelaar neemt woon- en zorgcentrum over van Stichting Cordaan Groep.

Projectontwikkelaar Boelens de Gruyter is de nieuwe eigenaar van het woon- en zorgcentrum de Riekerhof aan de Johan Jongkindstraat 3 in Amsterdam West. In het gebouw zitten, naast 136 intra- en extramurale woningen, een aantal commerciële huurders.

Met de aankoop van dit pand breidt Boelens de Gruyter de Amsterdamse vastgoedportefeuille uit in het westen van de hoofdstad. Directeur Maarten de Gruyter: ‘We zien veel mogelijkheden in deze regio van Amsterdam. Er is veel bedrijvigheid en er ontstaat een diverse en populaire mix van bewoners en ondernemers.’

De transactie brengt geen directe veranderingen met zich mee voor de gebruikers van het pand. De voormalige eigenaar, Stichting Cordaan Groep, verkoopt het pand aan Boelens de Gruyter en zal als huurder het pand op dezelfde manier blijven gebruiken.

De Riekerhof
Het gebouw wordt voornamelijk gebruikt voor ouderen- en zorgwoningen. Ook in de toekomst zal er veel belangstelling zijn voor gebouwen die kunnen voorzien in dergelijke functies. Maarten de Gruyter: ‘Wij streven er altijd naar te participeren in passende projecten voor de omgeving en de samenleving. Uiteindelijk zijn het de buurt en haar bewoners die bepalen hoe een stadsdeel zich ontwikkelt en is het aan ons om daar zo goed mogelijk naar te luisteren.’

Stichting Cordaan Groep
Voorzitter van de Raad van Bestuur van Cordaan Eelco Damen is blij met de transactie en de nieuwe samenwerking die zo ontstaat met een marktpartij: ‘Onze primaire taak is het leveren van goede zorg, wij zijn blij met een professionele projectontwikkelaar die de Riekerhof nieuw leven kan inblazen, zodat wij ons kunnen focussen op onze kerntaak’.

Boelens de Gruyter werd in het aankooptraject geadviseerd door Osborne Clarke, Colliers verzorgde voor Cordaan de verkoop middels een tender.

 

http://www.boelensdegruyter.nl/nieuws/boelens-de-gruyter-nieuwe-eigenaar-van-de-riekerhof

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?