Pensioenfonds PME verwerft 66 woningen in Veenendaal

0

Pensioenfonds van de Metalektro (PME) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 66 eengezinswoningen in de vrije sector huur gekocht in Veenendaal. De woningen worden gebouwd door Koopmans Bouwgroep BV. De oplevering staat gepland in september 2017.

De woningen liggen dicht bij het centrum van Veenendaal, op het voormalige terrein van de Koninklijke Ginkel Groep. De 66 duurzame eengezinswoningen worden gebouwd volgens het programma van eisen van Syntrus Achmea RE&F en het Beter-BASIS-Huis concept van TBI Groep, waarvan Koopmans deel uitmaakt. Door het gebruik van hoogwaardige materialen zijn de onderhoudskosten laag en bieden de woningen een goede energieprestatie. Daarmee worden de totale woonlasten voor de toekomstige bewoners verlaagd.

De woningen van 117 vierkante meter hebben een individuele buitenberging en een parkeerplaats. Het ontwerp is gebaseerd op traditionele architectuur. De huren variëren tussen de circa 950 euro en 1000 euro per maand. De precieze huren worden bekendgemaakt bij de start van de verhuur in het tweede kwartaal van 2017.

De acquisitie in Veenendaal past in de strategie van PME om de komende jaren via Syntrus Achmea RE&F extra te beleggen in Nederlandse woningen. “De aankoop van dit project zorgt daarnaast voor een verdere verjonging en verduurzaming van onze woningportefeuille met een verbetering van het rendement”, zegt de heer Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder vermogensbeheer van PME.

 

http://www.achmeavastgoed.nl/over-ons/nieuws/Paginas/Pensioenfonds-PME-verwerft-66-woningen-in-Veenendaal.aspx

Share.

Comments are closed.