Oplevering appartementencomplex Summertime

0

Tweeduizendste woning op de Zuidas gerealiseerd.

Het laatste gebouw van project Summertime aan de Zuidas in Amsterdam is vandaag opgeleverd. Summertime bestaat in totaal uit 197 huurappartementen, circa 1.100 m2 aan commerciële ruimten en 150 parkeerplaatsen. Het eerste van de twee gebouwen is eerder dit jaar opgeleverd. Het project is door gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM in samenwerking met institutioneel belegger Bouwinvest ontwikkeld. Bouwinvest heeft de woningen namens het Bouwinvest Residential Fund in belegging genomen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Levendige uitstraling
BAM Woningbouw heeft het project gerealiseerd. Verhuurder en beheerder is Actys Wonen uit Amsterdam. Het appartementencomplex is duurzaam, groen en heeft een levendige uitstraling. In de tenderfase zijn de initiatiefnemers in samenwerking met architectenbureau SeARCH in een intensieve samenwerking gekomen tot de opzet van twee gebouwen die taps naar elkaar toe lopen, zodat de bewoners kunnen genieten van een maximaal uitzicht over de Zuidas. Door het verspringende karakter van de woningen in de gevel en de glazen balkonschermen met bijzondere kleurverlopen, onderscheidt het gebouw zich van zijn omgeving.

De vrije sector huurwoningen hebben één, twee of drie kamer(s) en variëren in oppervlakte van circa 60 tot circa 90 m2. De luxe keuken is compleet ingericht en voorzien van inbouwapparatuur. Ook de badkamer heeft een hoogwaardige afwerking. Alle appartementen hebben een buitenruimte in de vorm van een balkon of terras. De huurprijs is vanaf € 937,- per maand. Summertime staat voor wonen met hoge kwaliteit op een goed zichtbare locatie.

In het gebouw aan de Mahlerlaan zijn in de plint diverse commerciële ruimten gerealiseerd. Huurders zijn onder meer het kinderdagverblijf Compananny en Rocycle Studios. Summertime levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om de Zuidas verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijk en gemengd stadscentrum voor wonen én werken. Het plan beantwoordt tevens aan de grote vraag naar middeldure huurwoningen in Amsterdam en biedt een goede aanvulling op het al bestaande woningaanbod in het hogere huursegment op de Zuidas. De oplevering van het complex markeert de tweeduizendste woning op deze toplocatie.

Bijzonder aan het project is verder dat HFB, de BIM-kennispartner van BAM Woningbouw, een AEC Excellence Award heeft gewonnen voor het toepassen van BIM (Building Information Modelling) bij complexe projecten. Vooral bij ontwerp en uitvoering van de complexe gevel van Summertime was het gebruik van BIM noodzakelijk.

Over de Zuidas
De Zuidas is de internationale toplocatie van Amsterdam. Het ligt op een zeer strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is volop ruimte voor wonen, werken, leren en ontspannen. De Zuidas is sterk in ontwikkeling.

 

http://www.am.nl/wp-content/uploads/2016/12/Persbericht-Oplevering-appartementencomplex-Summertime.pdf

Share.

Comments are closed.