Directiewijzigingen FGH Bank

0

In 2017 wordt er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de directie van FGH Bank. Deze directiewijzigingen zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Fred Weenig, momenteel directievoorzitter FGH Bank, zal per 1 januari 2017 de functie van Chief Credit Officer bij de Rabobank gaan invullen. Hij volgt Ab Gillhaus op, die een andere functie binnen Rabobank Groep heeft aanvaard. Nadere mededelingen daarover volgen binnenkort vanuit de Rabobank. Fred Weenig zal in zijn nieuwe rol gaan rapporteren aan Petra van Hoeken, Chief Risk Officer van de Rabobank en lid van de Raad van Bestuur.

Naast directievoorzitter is Weenig integratiemanager van FGH Bank. Daarmee leidt hij het proces van het overbrengen van FGH-klanten die aansluiten op de nieuwe vastgoedstrategie van de Rabobank. Voor zijn indiensttreding bij de Rabobank in 2004 vervulde hij diverse commerciële functies in de bancaire sector. Zijn positie voordat hij overstapte naar FGH Bank was Directeur Wholesale Clients Nederland binnen de Rabobank.

Roel van de Bilt, momenteel directielid van FGH Bank, wordt per 1 januari 2017 benoemd tot waarnemend directievoorzitter FGH Bank. Deze rol zal hij vervullen naast zijn functie van Directeur Rabo Real Estate Finance. In deze nieuwe vastgoedorganisatie binnen de Rabobank zijn de kennis, expertise en netwerken op het gebied van commercieel vastgoed van de Rabobank en van FGH Bank samengebracht. Rabo Real Estate Finance ging van start op 1 november jl. Van de Bilt vervulde diverse functies binnen FGH Bank, onder andere die van kantoordirecteur Arnhem, hoofd afdeling Risicomanagement & Bijzonder Beheer, en directeur Vastgoedfinanciering. Sinds augustus 2010 maakt hij deel uit van de statutaire directie van FGH Bank. Vanaf november 2016 is Van de Bilt directeur Rabo Real Estate Finance.

De directie van FGH Bank zal daarnaast per 1 januari 2017 uitgebreid worden met Saskia Hoskens. Hoskens is afkomstig van de Rabobank en vervulde daar diverse leidinggevende functies, onder andere als hoofd Corporate Clients regio Zuidoost en als lid van het managementteam van Bijzonder Beheer bij de Rabobank. Daarvoor werkte zij bij Nuon op het gebied van Corporate Development and Mergers & Acquisitions en als directeur Corporate Finance bij Deloitte. Hoskens is sinds 1 november jl. bij FGH Bank werkzaam als programmamanager van het integratie programma. Zij neemt de werkzaamheden van Weenig in zijn rol van integratiemanager over per 1 januari 2017.

De integratie van FGH Bank zal naar verwachting in de zomer van 2017 afgerond zijn. Het is het voornemen om Hoskens op dat moment tot directievoorzitter van FGH Bank te benoemen. FGH Bank richt zich na de integratie op de klanten die niet aansluiten op de nieuwe vastgoedstrategie van de Rabobank. De directie van FGH Bank zal dan uit twee leden bestaan: Saskia Hoskens als directievoorzitter en Marie-Anne Toenders als Chief Financial and Risk Officer/Chief Operating Officer. Toenders trad per 1 november 2016 tot de directie van FGH Bank toe.

 

http://www.fghbank.nl/nl/over/nieuws/Documents/Persbericht%20wijzigingen%20directie%20FGH%20Bank.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?