Cushman & Wakefield head of Valuation & Advisory en head of Residential Valuations CIS HypZert MLV gecertificeerd

0

Frank Adema, Head of Valuation & Advisory en Martijn Onderstal, Head of Residential Valuations van Cushman & Wakefield hebben beiden het CIS HypZert MLV certificaat behaald. Dit maakt beide taxateurs bevoegd tot het waarderen van de Mortgage Lending Value voor Duitse Pfandbriefbanken.

HypZert GmbH is opgericht door de top-instellingen in de Duitse financiële sector en kent CIS HypZert MLV certificeringen toe aan taxateurs die banktaxaties uitvoeren voor de financiering van vastgoedtransacties op basis van hypothecaire obligaties (Pfandbriefe). Buiten Duitsland zijn er nu circa 80 CIS HypZert MLV gecertificeerde makelaar-taxateurs. De Mortgage Lending Value (MLV) wordt bepaald door een voorzichtige inschatting van de toekomstige verkoopbaarheid van vastgoed en wordt geacht te gelden voor de gehele looptijd van een lening. Pfandbriefbanken financieren veel commercieel en residentieel vastgoed op basis van de MLV en geven hiervoor hypothecaire obligaties (Pfandbriefe) uit. De CIS HypZert-taxateur houdt in zijn waarderingsaanpak rekening met duurzame aspecten op de langetermijn (zoals langetermijn gemiddelde huurprijzen), de normale en lokale marktcondities, het huidige gebruik en mogelijk alternatief gebruik. Omdat speculatieve elementen geen deel uitmaken van de waardering, is de MLV een stabiel alternatief voor de sterk fluctuerende waardering op marktwaarde.

Jeroen Lokerse, CEO Cushman & Wakefield: “De certificering van Adema en Onderstal betekent dat wij onze taxatiedienstverlening nog weer verder verdiepen en verbreden. We zijn nu officieel bevoegd tot het uitvoeren van deze specialistische waarderingen waarmee we vooral onze dienstverlening aan de Duitse bankensector versterken waar de vraag naar MLV waarderingen fors stijgt.”

Het Valuation & Advisory team van Cushman & Wakefield in Nederland bestaat uit circa 5

0 professionals die het afgelopen jaar circa 10.000 vastgoedobjecten hebben gewaardeerd met een totale waarde van meer dan 50 miljard euro. Adema heeft ruim 15 jaar ervaring in com

mercieel vastgoed, eerst als fiscaal jurist en daarna als taxateur van commercieel vastgoed. Adema is International Partner en Head of Valuation & Advisory bij Cushman & Wakefield in Nederland. Onderstal heeft eveneens 15 jaar ervaring in het waarderen van commercieel vastgo

ed en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het waarderen van residentieel vastgoed.

 

http://www.cushmanwakefield.nl/nl-nl/news/2

016/10/head-of-valuation-advisory-en-head-of-re

sidential-valuations-cis-hypzert-mlv-gecertificeerd

/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?