Camelot Real Estate investeert in Delft met transformatie studentencomplex

0

Camelot Campus Delft: 290 gloednieuwe zelfstandige studio’s in leeg TNO kantoorgebouw.

Pal naast de TU Delft heeft Camelot Real Estate het 9.500 m² kantoorcomplex aan de Schoemakerstraat 97a aangekocht, om het project vervolgens te gaan transformeren naar 290 gloednieuwe zelfstandige studio’s voor één- en tweepersoonshuishoudens. Delft is daarmee, na Eindhoven, Arnhem, Enschede en Amsterdam de vijfde studentenstad waar een Camelot Campus zal verrijzen.

De leegstand specialist, in 1993 begonnen als antikraak bedrijf, transformeert daarmee zelf ook. Olaf Terpstra, ontwikkelaar Camelot: “Met ons eigen team van projectontwikkelaars hebben we ons, naast het traditioneel beheren en beveiligen van leegstaand vastgoed, sinds 2009 aanvullend gespecialiseerd door te adviseren, te beheren en te investeren in het ombouwen van overbodig commercieel vastgoed naar broodnodige betaalbare woonruimte voor starters en studenten. Met transformaties naar ons Camelot Campus concept slaan we twee vliegen in 1 klap; minder leegstand, meer woningen voor starters en studenten.”

Het project is aangekocht van Crosslane Dutch Development, die de bouwvergunning verzorgde. Gert Jan van de Sande, van Camelot Real Estate vult aan: ”Wij voegen onze kennis uit eerdere projecten toe, om zo tot duurzame, energievriendelijke, veilige en betaalbare woonunits te komen. Ook investeren we in gezamenlijke ruimtes voor ontspanning en recreatie, om zo de sociale cohesie in het wooncomplex te verzekeren.”

De verwachting is dat het project voor de start van het collegejaar 2017 zal worden opgeleverd. Camelot exploiteert daarmee in Nederland dan ruim 2.100 studentenkamers via het eigen Camelot Campus model en nog eens 1.900 uit naam van derden.

 

http://nl.cameloteurope.com/nieuws/camelot-real-estate-investeert-delft-met-transformatie–studentencomplex

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?