Blauwhoed ontwikkelt het nieuwbouwplan BergsLicht in Bergen op Zoom

0

De koopovereenkomst voor het nieuwbouwplan BergsLicht is donderdag 14 juli door wethouder Patrick van der Velden en ontwikkelaar Blauwhoed ondertekend. Eltjo Bouwman, directeur Wonen bij Blauwhoed, is verheugd.

Het prachtige plan is het resultaat van een bijzonder goede samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom, Geo Architecten, aannemer Hazenberg TBI, toekomstige bewoners en omwonenden. Iedereen is enthousiast en betrokken. We zijn blij met dit mooie nieuwbouwplan wat uiteindelijk 59 woningen telt.
Eltjo Bouwman

Blauwhoed ontwikkelt het nieuwbouwplan BergsLicht midden in het historische Havenkwartier van Bergen op Zoom. Het vormt een prachtige verbinding tussen de binnenstad en de gewilde wijk Havenkwartier. Op de plek van de oude gasfabriek, het PNEM-terrein, aan het einde van de Fabriekstraat staan straks fraaie nieuwbouw eengezinswoningen, luxe appartementen, bungalows en een bijzondere patriciërswoning.De verschillende woningtypen creëren een gevarieerde woonbuurt.

Co-creatie
Samen met toekomstige bewoners ontwikkelt Blauwhoed het nieuwbouwplan BergsLicht. Tijdens de druk bezochte co-creatiesessies hebben zij inbreng in het karakter van de woonwijk en in het ontwerp van hun toekomstige woning gehad. Tijdens deze sessies kwamen onderwerpen als stedenbouw, architectuur, duurzaamheid, smart living, woningprogramma en woningindeling aan bod.

Verwachting is om in het najaar te starten met de verkoop
De uitkomsten van de co-creatiesessies is het ontwikkelteam van Blauwhoed momenteel aan het verwerken. Zodra het nieuwbouwplan is afgerond werkt het team de verkoopstukken uit. In het najaar van 2016 wil Blauwhoed starten met de verkoop van het project BergsLicht. Als dat naar verwachting gaat, kan de bouw van de woningen in het begin van 2017 starten.

 

http://blauwhoed.nl/blauwhoed-verheugd-met-ondertekening-bergslicht

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?